Xiaomi Redmi Pro 2 akıllı telefon teknik özellikleri ortaya çıktı

Xiaomi, bu sene yakın zamanda sunacağı Redmi Pro 2 modeline dair bazı bilgiler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sene pazara bir çok yeni akıllı telefon modelini sunan Çinli teknoloji devi Xiaomi, gerileme yaşamaktan kurtulamazken, 2017 ile birlikte tekrar tırmanışa geçmeyi planlıyor. Özellikle geçtiğimiz sene sonuna doğru firmadan bir çok yeni ve önemli modelini pazara sunmuştu ve 2017'de yeni cihaz duyuruları firmadan gelmeye devam edecek.

Geçtiğimiz sene Temmuz ayında firma Xiaomi Redmi Pro adındaki bir akıllı telefon modelini sunmuştu. Ülkemizde de 3. parti satıcılar üzerinden satın alınabilen bu akıllı telefon firma için aslında bir deneyim olmuştu. Firma Çin üretimi OLED ekranlar ve çift kamera tasarımı ile bu akıllı telefon modelini pazara sunarken, şimdi de bu cihazın halefi ile gündemde.

Xiaomi Redmi Pro 2 adı ile geleceği kaydedilen bu yeni akılı telefonun hem görseli hem de teknik özelliklerine dair bazı detaylar ortaya çıktı. Baktığımızda çift kamera tasarımının bu seride terk edildiği görülüyor.

Firma yeni cihazında çift kamera yerine tek kamera kullanmayı tercih ederken, cihaz 12MP Sony IMX 362 sensör içeren kamera ile sunulacak. Bu kamera 1/2.55” sensör büyüklüğüne sahip olacak ve ayrıca Dual Pixel odaklanma özelliği de yer alacak.

Xiaomi Redmi Pro 2 akıllı telefon 4GB sistem belleği ve 64GB dahili veri kapasitesi ile 6GB sistem belleği ve 128GB dahili veri kapasitesi içeren iki farklı versiyon olarak geliyor. Akıllı telefonun bataryası ise 4.500mAh olmakta.

Fiyat ise 1599 yuan & 1799 yuan olarak belirlenmiş.

Whatsapp