Xiaomi Redmi Note 6 Pro İçin Android 9 Pie Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi'nin milyonlarca satan orta seviye cihazlarından biri olan Redmi Note 6 Pro için bugün itibariyle MIUI 10 üzerinde Android 9 Pie güncellemesi dağıtılmaya başlandı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Çinli Xiaomi düzenlediği bir etkinlikte Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çalışan önde ve arkada çift kameraya sahip olan Redmi Note 6 Pro modelini duyurmuştu. Ülkemizde de resmi olarak satışta olan Redmi Note 6 Pro uygun fiyatı sebebiyle kısa süre içerisinde popüler hale gelmişti.

Bugün şirket bir sürpriz yaparak Android 9 Pie işletim sistemi üzerinde çalışan MIUI 10.3.2.0.PEKMIXM yazılım sürümüne sahip güncellemesini OTA üzerinden bütün kullanıcılara dağıtmaya başladı. Nisan 2019 tarihli en yeni Android güvenlik yaması ile beraber yaklaşık 1.7 GB boyutu ile dağıtılan güncelleme şuanda birçok kullanıcıya ulaştı diyebiliriz.

Redmi Note 6 Pro haricinde Redmi Note 5 Pro ve Redmi 6 Pro'nun önümüzdeki aylarda Android 9.0 Pie tabanlı MIUI Global Stable güncellemesini alması bekleniyor. Diğer taraftan Redmi Y2 ve Redmi S2 için Android 9 güncellemesinin Haziran ayında dağıtılacağı açıklanmıştı.

Eğer sizde Redmi Note 6 Pro kullanıyorsanız telefonunuzun ayarlar menüsü üzerinden sistem güncellemeleri kısmına girerek Android 9 Pie güncellemesini indirebilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz. Yeni güncelleme ile beraber genel hata düzeltmelerinin yanı sıra cihazın performansında da gözle görülür bir artış olacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp