Xiaomi Redmi Note 5'in Görselleri Sızdırıldı

Xiaomi Redmi Note 5'in internete sızdırılan resmi basın görselleri, çift kamera kurulumu ve neredeyse çerçevesiz ekran tasarımı gözler önüne seriyor.

Geçen hafta, Çin merkezli üretici Xiaomi, Redmi serisi akıllı telefon modellerine Redmi Note 5a modelini de ekledi. Fakat, Redmi Note 5a 720p çözünürlükte ekranı, Snapdragon 435 yonga seti gibi özellikleri ve sahip olduğu 89€ fiyat etiketi ile oldukça çekici olmasına rağmen Xiaomi hayranları, Xiaomi Redmi Note 5 modelini de beklemeye devam ediyor. 

Sadece bir kaç önemli sızıntı dışında, Xiaomi'nin efsanevi bütçe telefonu Xiaomi Redmi Note 5 hakkında ciddi anlamda kayda değer bir bilgi yoktu. Son zamanlarda Çinli üreticinin Redmi serisine biraz daha değer katmayı planladığı yöntemin, çift kamera kurulumuyla gerçekleştirildiğini iddia eden yeni bir dizi görüntü ortaya çıktı.

Bu görüntüler, kaynakları biraz şüpheli olduğu için temkinli karşılanması gereken görüntüler. Ancak yine de görüntülerde Xiaomi Redmi Note 5 olduğu iddia edilen akıllı telefonun tasarımı gerçekten bu seviye için oldukça etkileyici. Xiaomi Redmi Note 5'in arkasında 16MP ve 5MP sensörlerden oluşan çift kamera kurulumu yer alıyor. Ön tarafta ise muhtemelen 5.5 inç full HD olduğu düşünülen ekranın sağ ve sol taraflarında ise neredeyse hiç çerçeve bulunmuyor. 

Xiaomi Redmi Note 5 ile ilgili değişmeden kalacak tek şey muhtemelen ekranı olmayacak. Zaten bu kadar başarılı bie cihaza sahipseniz, onu çok fazla değiştirmek gerçekten mantıklı olmaz. Bu nedenle aynı metal yekpare tasarımını, arka tarafta yer alan parmak izi okuyucuyu, ön taraftaki kapasitif navigasyon tuşlarını ve telefonun üst kısmında 3.5mm kulaklık girişi ve IR blaster'ı görmeyi bekliyoruz. 

Birkaç iddia edilen teknik özelliği tekrar hatırlatmamız gerekirse, iki enerji verimli 14nm Qualcomm yonga seti Snapdragon 630 ve Snapdragon 660, 3GB veya 4GB RAM ve 32GB veya 64GB dahili depolama alanı gibi seçeneklerin cihazda olması bekleniyor. Xiaomi Redmi Note 5, 7.5 mm inceliği korumak için 4.100 yerine 3790 mAh Quick Charge 3.0 destekli bir bataryaya sahip olacak. Cihaz ayrıca 13MP ön kamera ve USB-C bağlantı noktasına sahip. 

Hangi yonga setinin hangi modele ait olduğunu gösteren bir bilgi yok, ancak endüstri kaynakları, bellek yapılandırmalarının ve ilgili fiyatların şu şekilde olacağını iddia ediyor:

Xiaomi Redmi Note 5 CNY USD  EUR 
3GB RAM / 32GB depolama 1,200 $175 155€
4GB RAM / 32GB depolama  1,400 205$ 180€
4GB RAM / 64GB depolama  1,500 220$ 195€

Whatsapp