Xiaomi Redmi Note 5A Prime ABD'de Sertifika Aldı

Xiaomi'nin giriş seviye akıllı telefonu Redmi Note 5A Prime, ABD pazarıbiçin FCC sertifikası aldı.

Redmi Note 5A Prime'a benzeyen ve MDG6S model numarasını taşıyan bir Xiaomi akıllı telefon, Xiaomi'nin Amerika Birleşik Devletleri pazarına resmi olarak girişini işaret eden ABD Federal İletişim Komisyonundan (FCC) sertifika aldı.

Şimdiye kadar Amerika'da bir Xiaomi akıllı telefonu satın almanın tek yolu onu yurt dışından internet üzerinden almaktır. US Mobile, Xiaomi telefonlarını gayri resmi olarak sunmaktaydı, ancak artık resmi olarak sunacak gibi görünüyor.

FCC listesindeki telefon muhtemelen ABD dışında resmi olarak sunulan Xiaomi Redmi Note 5A Prime modeli. Cihaz 5.5 inçlik 720p IPS LCD ekran, 4GB RAM, 64GB dahili depolama alanı ve microSD kart özelliklerine sahip. Cihaz, orta seviye Snapdragon 435 yonga setinden güç alıyor.

Akıllı telefonun FCC'den sertifika alması, Xiaomi'nin telefonlarını ABD'de satmaya başlaması anlamına gelmediğini unutmayın. Çin merkezli üretici, ABD'yi muhtemel bir girişi konusunda resmi bir açıklama yapmadı.

Ancak bu gelişme, ABD'li tüketicilerin yakında Xiaomi ürünlerinin tadını çıkartabileceğinin iyi bir göstergesi. Xiaomi, patent portföyünü Microsoft ve Nokia ile yapılan anlaşmalarla güçlendiriyor; belki de bunu Amerika Birleşik Devletleri pazarına girmek için yapıyordu.

Whatsapp