Xiaomi Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro Tüm Özellikleri ile Karşınızda

Xiaomi'nin orta seviyedeki yeni akıllı telefonları Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro'nun detaylı tüm teknik özellikleri 14 Şubat'taki tanıtımı öncesinde internete sızdırıldı.

Çinli üretici Xiaomi, Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro akıllı telefonlarını yarın Hindistan'da resmi olarak duyuracak ancak iki akıllı telefonun neredeyse tüm teknik özellikleri internete sızdırılmış durumda. Bu özelliklerle, daha önce iki farklı cihaz olacağı iddia edilen Redmi Note 5 ve Redmi 5 Plus'ın 6 inç ekran ve Snapdragon 625 yonga seti dahil olmak üzere yeniden isimlendirilmiş aynı cihazlar olduğu doğrulandı. 

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Ancak asıl sürpriz, arka tarafında iPhone X benzeri dikey olarak yerleştirilmiş çift kamera ünitesine ve önde 20MP ön kameraya sahip Xiaomi Redmi Note 5 Pro modelinde gerçekleşiyor. 

Xiaomi Redmi Note 5 Pro'nun Snapdragon 636 yonga seti, 1.8 GHz'e kadar hızlarda çalışan sekiz çekirdekli CPU ve Adreno 509 GPU ile birlikte geliyor. Redmi Note 5 Pro'nun ön paneli ise 2.5D kavisli cam, sanal navigasyon tuşları ile Full HD+ çözünürlüğe sahip 5.99 inç ekran bulunuyor. 

Redmi Note 5 Pro'nun çift kamera ünitesi 12MP ve 5MP sensörlere sahip. İlk sensör, f / 2.2 objektifi ve 1.25 μm piksel boyutuyla Redmi 5 serisindeki kameradan daha iyi görünüyor. İkinci sensör ise f / 2.0 lens ve 1,12 μm piksel boyutuyla "odaklanmış ön plan ve bulanık arka plan efekti" sunacak. Xiaomi, ön kamerada ise LED flaşlı 20MP Sony IMX 376 sensör kullanıyor. 

Parmak izi tarayıcı arka tarafa yerleştirilirken güç tuşu ve ses tuşları ise sağ tarafta yer alıyor. Cihazın gücünü aldığı 4.000 mAh bataryası ise ne yazıkki eski bir teknoloji olan microUSB bağlantı noktası üzerinden şarj edilecek. 

Redmi Note 5 Pro, Android Nougat işletim sistemi tabanlı MIUI 9 ile geliyor ve Mavi, Gül Altın, Şampanya Altın ve Siyah renk seçenekleri ile satışa sunulacak. Redmi Note 5 Pro, 3 GB RAM + 32 GB depolama alanı, 4 GB RAM + 64 GB depolama alanı ve 6 GB RAM + 64 GB dahili depolama alanı olmak üzere üç farklı bellek kombinasyonu ile geliyor. 

Xiaomi Redmi Note 5 

Xiaomi Redmi Note 5, 158.5 x 75.5 x 8.1 mm boyutlara ve 180 gram ağırlığa sahip ve daha önce piyasaya sunulan Redmi 5 Plus ile tamamen aynı cihaz. Şampanya Altın, Gül Altın, Mavi ve Siyah olmak üzere dört renkte satışa sunulacak olan Redmi Note 5 akıllı telefonun 3 GB RAM + 32 GB depolama veya 4 GB RAM + 64 GB dahili depolama alanı versiyonları satışa sunulacak. 

Xiaomi Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro akıllı telefonların fiyat etiketleri ise 24 saatten az bir süre sonra Hindistan'daki etkinlikte ortaya çıkacak. 

Whatsapp