Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Snapdragon 636 ile 14 Şubat'ta Geliyor

Orta seviyede tüm zamanların en popüler modelleri arasında yer alan Xiaomi Redmi Note serisinin yeni üyesi, 14 Şubat'ta Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti ile geliyor.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin 14 Şubat tarihinde Hindistan'da yeni bir akıllı telefon duyurması bekleniyor. Gelen bilgilere göre bu cihaz, yeni Xiaomi Redmi Note 5 olacak. 

Ancak bazı kaynaklar, Xiaomi Redmi Note 5 ile birlikte ikinci bir cihaz olarak Xiaomi Redmi Note 5 Pro modelinin de 14 Şubat'taki bu etkinlikte resmi olarak tanıtılacağına işaret ediyor. Xiaomi Redmi Note 5 Pro modelinin, Redmi Note 5 modelinde kullanılan Snapdragon 626 yonga setinden daha güçlü olan Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti ile geleceği iddia ediliyor. 

Bununla birlikte, bir başka söylentiye göre ise şirketin yeni modelleri duyurmak yerine, şu anda Çin'de satışı devam eden Xiaomi Redmi 5 ve Redmi 5 Plus modellerini Hindistan'da da satışa sunacağı iddia ediliyor. 

Yukarıda belirttiğimiz ilk söylenti gerçek olursa, şirket Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro modellerini 5.7 ve 5.9 inç 18.9 en-boy oranında 2160 x 1080 piksel ekran, 3GB / 4GB / 6GB RAM seçenekleri, Android Nougat işletim sistemi ve MIUI 9.5 ara yüzü ve hibrit sim kart tepsisi ile birlikte duyuracak diyebiliriz. 

Whatsapp