Xiaomi Redmi Note 5 Pro İçin MIUI 9.2.5 Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi'nin yeni orta seviye akıllı elefonu Redmi Note 5 Pro için MIUI 9.2.5 güncellemesi yayınlanmaya başladı.

Xiaomi’nın son zamanlarda piyasaya sunduğu fiyat performans modellerinden Redmi Note 5 ve Redmi Note 5 Pro modelleri milyonlarca kişi tarafından beğenilen popüler telefonlardan bir kaç tanesidir. İki model arasında birçok benzerlik bulunmasına rağmen aralarında bazı önemli ufak tefek farklar bulunuyor. Yazılımsal farklılıklar bunlardan bir tanesidir. Her iki cihazda benzer donanıma sahip olsa da güncelleme tarafında aynı zamanda aynı güncellemeyi almıyor.

Xiaomi, yazılım güncellemeleri konusunda firma olarak kendisini bir hayli geliştirdi, ancak işletim sistemi güncellemeleri söz konusu olduğunda Sony ve hatta Huawei gibi diğer büyük üreticiler karşısında halen uzun bir yol alması gerekiyor. Bu durum elbette Redmi Note 5 Pro'nun Android 8.0 Oreo'yu almayacağı anlamına gelmiyor. Bunun anlamı, güncellemenin gelmesi tahmin edebileceğinizden daha uzun sürecek anlamına geliyor.

Redmi Note 5 Pro Android 8.0 Oreo güncellemesinin yılın ikinci çeyreğinde dağıtılması bekleniyor. Ancak konu Xiaomi ve Android sürüm güncellemeleri olunca bu tarihin biraz daha ileriye ertelenmesini bekleyebilirsiniz. İkinci çeyrek olmasa bile en kötü ihtimalle üçüncü çeyrek içerisinde Redmi Note 5 Pro için Oreo güncellemesi dağıtılacaktır.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro, 27 Şubat 2018'de ilk OTA güncellemesini almıştı. Bu güncelleme, içerisinde yüz tanıma bulunan MIUI 9.2.4 güncellemesiydi. Note 5 Pro, Xiaomi’nin yüz tanıma özelliği ile piyasaya çıkan ilk akıllı telefonu olma özelliğini taşıyordu ancak cihaz kutudan yüz tanıma özelliği olmadan çıkıyordu. Firma daha sonra bir güncelleme ile bu özelliği aktif hale getirdi.

Whatsapp