Xiaomi Redmi Note 5 Çin'de Yenilenmiş Özellikleriyle Duyuruldu

Xiaomi Redmi Note 5 modeli bugün Çin'de Redmi Note 5 Pro'dan biraz daha farklı özellikler ile duyuruldu.

Xiaomi, Redmi Note 5 Pro'nun güncellenmiş bir sürümünü Çin'de resmi olarak duyurdu. Sadece Redmi Note 5 olarak adlandırılan bu yeni varyantın özellikleri temelde bazı önemli iyileştirmelerle aslında Hindistan'da tanıtılan Redmi Note 5 Pro modelidir.

İlk olarak her iki modelinde benzerliklerinden bahsedecek olursak iki cihazda da 5,99 inç boyutunda 2160x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde IPS LCD panel bulunuyor. İşlemci tarafında Snapdragon 636 yonga seti bulunan cihazlarda 32 / 64 GB dahili depolama alanı seçenekleri yer alıyor. Çin'de yeni duyurulan Redmi Note 5 modelinde 3 / 4 / 6 GB RAM seçenekleri de yer alıyor. Cihazın içerisinde 4000 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor.

Xiaomi Redmi Note 5 arka tarafında 12 MP çözünürlüğünde F / 1.9 diyafram aralığına sahip bir kamera ile beraber geliyor. Hindistan'da duyurulan Redmi Note 5 Pro modelinin arka tarafında 12 MP çözünürlüğünde F / 2.2 diyafram aralığına sahip bir kamera yer alıyordu. Yardımcı kamera ise her iki cihazda da 5 MP çözünürlüğe sahip.

Ön tarafta, Hindistan modelinde 20 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alırken Redmi Note 5 modelinde 13 MP çözünürlüğe ve yapay zeka desteğine sahip bir kamera yer alıyor. Ön kamera güzellik modu ve portre modu gibi farklı özelliklere sahip olacak.

Son olarak, Çin'de duyurulan Xiaomi Redmi Note 5 modeli MIUI 9 arayüzü ve Android 8.0 Oreo işletim sistemi ile beraber kutudan çıkıyor. Redmi Note 5 Pro modeli hatırlayacağınız üzere kutudan Android 7.1.1 Nougat ile beraber çıkıyordu.

Yenilenmiş özelliklere sahip Redmi Note 5 modeli siyah, mavi ve altın renk seçenekleri ile 173 dolardan başlayan fiyat etiketiyle piyasadaki yerini alacak. Elbette fiyatlandırma varyantına göre değişiyor.

Whatsapp