Xiaomi Redmi 6 ve Redmi 6A Android 9.0 Pie Güncellemesini Alacak

Xiaomi'nin uygun fiyatlı telefonlarından Redmi 6 ve Redmi 6A modelleri için Android 9.0 Pie güncellemesinin dağıtılacağı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi yaptığı bir açıklama ile Redmi 6 ve 6A modelleri için Android 9.0 Pie güncellemesinin iptal edildiğini belirtmişti. Bugün ise ilginç bir şekilde şirketin bu kararından geri dönerek her iki modeli de Android 9.0 Pie güncelleme listesine eklediği ortaya çıktı.

Bunun sebebinin kullanıcılardan gelen yoğun şikayetler olup olmadığı bilinmezken eminiz ki çok sayıda kullanıcı bu habere sevinecektir. Diğer taraftan Poco F1 için Android 10 Q güncellemeleri için testlerin yakında başlayacağı bilgisi de önemli bir isim tarafından Twitter üzerinden açıklandı.

Bu yılın sonlarına doğru Android 9.0 Pie güncellemesinin Redmi 6 ve 6A ikilisi için dağıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlk olarak beta şeklinde Çin'de dağıtılacağı düşünülen güncellemenin daha sonrasında dünya genelinde kararlı sürüm olarak dağıtılması bekleniyor. Eğer sizde bu iki cihazdan herhangi birini kullanıyorsanız bu yıl içerisinde cihazınıza Android 9.0 güncellemesinin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Android 9.0 Pie ile beraber en yeni MIUI arayüzünün yanı sıra birçok yeni işletim sistemi özelliklerine de sahip olacaksınız. Xiaomi kendi arayüzünü kullandığı için en büyük değişikliklerin pil ve performans tarafında yapılması bekleniyor. Yani gözle görülür büyük farklar olmasa da arka planda çok sayıda farklı değişiklik yapılacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp