Xiaomi Redmi 5'in satışları küresel pazarda başlayacak

Çin merkezli Xiaomi firması aldığı kararla birlikte, Redmi 5 isimli akıllı cep telefonu modelinin satışlarına küresel pazarda başlamaya hazırlanıyor.

Akıllı telefon sektörünün Çin merkezli ismi olan Xiaomi firması, 2017 yılının son ayında Çin'de gerçekleştirdiği konferans ile Redmi 5 modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Cihazın satışlarına sadece anavatanında başlayan ekip oldukça önemli satış rakamlarına erişmeyi başarırken, bu popülerliği ardından ise cihazla birlikte diğer pazarlara girmeyi amaçlıyor.

Şirkete yakın olan kaynaklardan sızdırıldığı iddia edilen bilgileri ele aldığımızda Xiaomi Redmi 5 modelinin küresel pazardaki satışlarına Şubat ayında başlanılacağı açıklandı. Cihazın çıkış tarihi hakkında içereceği fiyat etiketiyle ilgili bir açıklama gerçekleştirilmese de, ülkemizde ne zaman satışa sunulacağını ise kesin bir dille belirtemediğimizi söylemeliyiz.

5.7 inç genişliğindeki dokunmatik ekran üzerinde şekillenen cihaza sekiz çekirdekli Snapdragon 450 yonga seti güç verirken, cihazın satışları iki farklı varyantla birlikte gerçekleştiriliyor. Cihazın bu varyantlarından birisi 2 GB kapasitesindeki RAM bellek ve 16 GB depolama alanına sahipken, bir diğeri ise 3 GB kapasitesindeki RAM bellek ve 32 GB depolama alanıyla birlikte geliyor. Bunun haricinde dilerseniz dahili hafızayı MicroSD kart yardımıyla arttırabiliyorsunuz.

Yazılım cephesinde Android 7.1.2 Nougat işletim sistemi ve MIUI 9 arayüzünün desteğini ardına alan cihazda LED flaş destekli 12 MP çözünürlüğünde ana kamera ve 5 MP çözünürlüğündeki ön kameranın yer aldığı görülüyor. Arka panelinde parmak izi tarayıcısı bulunan cihazda, LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.2, GPS ve Micro USB bağlantı seçeneklerinin bulunduğunu da sizlere hatırlatalım.

Bakalım Xiaomi Redmi 5 modelinin satış fiyatı Avrupa pazarında ve ülkemizde ne kadar olacak?

Whatsapp