Xiaomi Redmi 5A, Note 5A, Note 5A Prime İçin TWRP Recovery Çıktı

Xiaomi Redmi Note 5A, Redmi 5A ve Redmi Note 5A Prime gibi bir kaç farklı Xiaomi cihazı için resmi TWRP recovery menüsü yayınlandı.

Yayınlanan en son resmi TWRP recovery menüsünde bir takım yeni desteklenen Xiaomi Redmi akıllı telefonlarda görebilirsiniz. TWRP recovery bugün itibariyle Redmi 5A, Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime, Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite için resmi olarak yayınlandı. Yani sizde bu modellerden herhangi birini kullanıyorsanız artık cihazınıza TWRP recovery yükleyerek gerekli yedeklerinizi alabilir ve cihazınız için uygun olan ROM veya çeşitli modları cihazınıza TWRP recovery üzerinden yükleyebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz Xiaomi Redmi modellerinden herhangi birine sahipseniz, resmi TWRP recovery dosyasını haberin sonunda yer alan bağlantı üzerinden indirerek cihazınıza yükleyebilirsiniz. TWRP recovery menüsünü cihazınıza yüklemeden önce Xiaomi cihazlarında bulunan Bootloader kilidini kaldırmanız gerekmektedir. Bu işlemin nasıl yapılacağı ile ilgili daha detaylı bilgiye internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Bütün bu işlemlerden önce cihazınızda bulunan dosyalarınızı yedeklemeniz tavsiye edilir. Çünkü Bootloader kilidi açma işlemi sonucunda cihazınız sıfırlanacaktır.

TWRP recovery menüsünü cihazınıza kurmanın iki yolu vardır. Bunlardan birincisi Play Store'dan bir uygulama indirip cihazınıza daha önceden atmış olduğunu TWRP imaj dosyasını uygulama üzerinden seçerek yüklemek. ( Bunun için cihazınızda root yetkisinin olması gerekmektedir. ) Diğer bir yöntemde ise cihazınızda eğer root yetkisi bulunmuyorsa cihazınızın Bootloader kilidini açarak fastboot moduna almanız ve ardından cihazı bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Sonra TWRP recovery imaj dosyasının bulunduğu klasörde ( TWRP imaj dosyasının adını recovery yapın ) cmd ekranını açmanız ve ardından fastboot flash recovery recovery.img  kodunu yazarak işlemi yapmanız gerekiyor. Bu şekilde de cihazınıza TWRP yükleyebilirsiniz.

Redmi 5A TWRP Recovery İndirmek İçin TIKLAYIN

Redmi Note 5A / Y1 TWRP Recovery İndirmek İçin TIKLAYIN

Redmi Note 5A Prime / Y1 Lite TWRP Recovery İndirmek İçin TIKLAYIN

Whatsapp