Xiaomi Redmi 4x akıllı telefon TENAA'da ortaya çıktı

Xiaomi'nin yeni akıllısı Redmi 4x, sertifikasyon sürecinde ortaya çıktı.

Gelecek sene için yeni modeller hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, bugün Xiaomi'nin yeni bir orta seviye Redmi modeline dair detaylar gelmişti. Xiaomi Redmi 4x adı ile sunulacağı kaydedilen bu yeni akıllı telefon şimdi de Çin'de sertifikasyon sürecinde TENAA'da ortaya çıktı.

TENAA'da yeni Xiaomi Redmi 4x'in hem görselleri ortaya çıktı, hem de teknik özelliklerine dair bilgiler geldi. Baktığımızda klasik bir orta seviye akıllı telefonun geldiğini söyleyebiliriz. Akıllı telefonun önünde, kapasitif tuşlar yer alırken, arkada ise kamera ve onun da altında LED flaş ve parmak izi tarayıcısı dikkat çekiyor.

Yeni Xiaomi Redmi 4x akıllı telefonun teknik özelliklerine bakarsak eğer, cihaz 5.5" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihaz MediaTek'in on çekirdekli işlemcili Helio X20 yonga setinden güç alırken, 2GB / 3GB / 4GB olmak üzere sistem belleği açısından farklı versiyonlar olarak gelecek.

32GB / 64GB olarak dahili veri kapasitesi de iki farklı şekilde gelirken, 13MP arka kamera ve 5MP ön kamera içeriyor. 

Çıkan iddialar Qualcomm Snapdragon 653 yonga seti içereceği şeklindeydi. TENAA'da ise MediaTek yonga seti yer alıyor. Snapdragon 653'lü versiyonun da gelebileceğini söyleyelim. Google Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan Xiaomi Redmi 4x akıllı telefonun bataryası ise 4.100mAh olarak belirlenmiş.

Whatsapp