Xiaomi, Qualcomm Snapdragon 835'ten Güç Alan ARM Tabanlı Windows 10 Bilgisayar Üretecek

Qualcomm'un Computex 2017 fuarında yaptığı açıklamaya göre Xiaomi de Windows 10 bilgisayar üretecek firmalar arasına katılıyor.

Qualcomm bugün Computex 2017'de ARM tabanlı Windows PC'leri üretmek için ASUS, HP, Lenovo, VAIO ve hatta Xiaomi ile ortaklıklar başlattığını duyurdu. Qualcomm Snapdragon 835, yaklaşmakta olan Windows 10 bilgisayarlarının platformu olacak. Geliştirilmiş termal kullanımı ve daha yüksek güç verimliliği sayesinde OEM'ler, performanstan ödün vermeksizin fansız Windows PC'ler üretebilecekler. Microsoft bu yeni cihazları "Daima Bağlantılı PC'ler" olarak adlandırıyor.

Snapdragon 835 yonga seti, X16 LTE modemini desteklediğinden, tüketiciler ilk kez Windows PC'lerinde gigabit kablosuz hızlardan yararlanacaklar. Snapdragon X16 LTE modem, 256 QAM ile iletim başına daha fazla bit paketi vermek için karmaşık dijital sinyal işleme yöntemini kullanıyor ve dört anten üzerinden 4 × 4 MIMO ile veri alıyor ve 4x'e kadar Taşıyıcı Birleştirme için destek sağlıyor. Bu desteklerin hepsi bir araya geldiğinde  çok yüksek hızlarda veri indirme işlemi de başarılı oluyor. 

Qualcomm'un başkan yardımcısı Cristiano Amon. konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama; "Eskiden kullanılan hantal bilgisayar sistemleri bugünün tüketicileri tarafından artık istenmeyen teknolojiler arasında yer alıyor. İnsanlar artık ağır bilgisayarlar istemiyorlar. Bir dizi aksesuarla ve güç kablolarıyla bağlanmış dizüstü bilgisayarlar artık çok sinir bozucu olabiliyor."  dedi. 

Cristiano Amon açıklamalarının devamında ise şu noktalara değindi: 

"Windows 10 ekosistemi ile uyumlu olan Snapdragon Mobil PC Platformu, Windows 10 donanım üreticilerinin yeni nesil cihaz form faktörleri geliştirmelerine ve gigabit LTE bağlantısına kadar her yerde ve her zaman eşsiz performans sunmalarına imkân tanıyor."

Qualcomm'un Windows 10 üretimi için geliştirdiği Snapdragon 835 Mobil PC Platformuna sahip yeni bilgisayarlar ne zaman piyasaya çıkacak bilinmiyor. Ancak tahminlere göre bir veya bir kaç Snapdragon 835'li bilgisayarın yıl sonundan önce raflardaki yerini alması bekleniyor. 

Whatsapp