Xiaomi Poco F1 Önümüzdeki Aylarda Android 9 Pie Güncellemesine Kavuşacak

Xiaomi'nin bugün duyurduğu dünyanın en ucuz Snapdragon 845 işlemcili telefonu Poco F1 önümüzdeki aylar içerisinde Android 9 Pie güncellemesini almaya başlayacak.

Xiaomi'nin Hindistan'da duyurduğu yeni Poco olarak bilinen markanın ilk akıllı telefonu Poco F1 özelliklerinin yanı sıra ilgi çekici fiyatıyla kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. Snapdragon 845 işlemcili en ucuz akıllı telefon olarak lanse edilen Poco F1 ayrıca yazılım tarafında da birçok yeniliği içerisinde barındırıyor.

Xiaomi tarafından açıklanan bilgiye göre Poco F1 dünyadaki Google cihazları hariç ilk Android 9 Pie güncellemesini alan cihazlardan bir tanesi olacak. Cihazın bu yıl bitmeden önümüzdeki aylar içerisinde Android 9 Pie güncellemesini alacağı belirtildi. Umuyoruz firma bu sözünde durur ve güncellemeyi geç kalmadan yeni amiral gemisi için dağıtmaya başlar.

Tanıtım sırasında yapılan açıklamada güncellemenin beta olarak mı yoksa kararlı sürüm olarak mı önümüzdeki aylarda dağıtılacağı açıklanmadı. Yine de Xiaomi'nin kararlı sürüm öncesinde bir beta programı başlatması ve beta programının ardından güncellemeyi kullanıcılara sunması bekleniyor.

Aslında Poco F1'in kutudan direkt olarak Android 9 Pie sürümü ile çıkması çok daha iyi olurdu. Yinede güncellemeyi en erken alan cihazlardan bir tanesi olması sevindirici bir haber. Ülkemizde resmi satışlarına başlayan Xiaomi markasının yeni uygun fiyatlı amiral gemisi Poco F1'in ülkemize şuan için gelip gelmeyeceği belli değil. Umuyoruz ki ilerleyen zamanlarda bu cihazı da ülkemizde uygun fiyatla beraber satışa sunarlar.

Whatsapp