Xiaomi Pinecone yonga seti için video yayınlandı

Xiaomi, yakında duyuracağı kendi geliştirdiği yonga seti için bir video yayınladı.

Akıllı telefon pazarında mücadele eden oldukça fazla sayıda firma bulunurken, bunlardan bazıları diğerlerine göre farklı teknolojilerle adından söz ettiriyor. Bilindiği üzere akıllı telefonun en önemli bileşenlerinin başında yonga seti gelirken, özellikle pazarda Qualcomm ve MediaTek'in hakimiyeti söz konusu.

https://www.youtube.com/watch?v=YNcI2uSgt50

Diğer taraftan bazı akıllı telefon üreticileri de cihazlarında kendi geliştirdiği yonga setlerini kullanırken, bu firmalar Apple, Samsung ve Huawei olmakta. Ancak çok yakında bu aileye yeni bir firma daha katılmaya hazırlanıyor. Bu firma, Çin'in önemli teknoloji devlerinden olan Xiaomi olmakta.

Xiaomi, iddialara göre Pinecone ismi altında yeni yonga setlerini geliştiriyor. Bu yeni yonga setleri Pinecone V670 ve Pinecone V970 olurken, pratikte Huawei'nin Kirin 650 ve Kirin 960 yada Samsung'un Exynos 7580 ve Exynos 8890 yonga setlerine eşdeğer olarak nitelendirilebilir.

28 Şubat tarihinde Xiaomi, büyük ihtimalle Pinecone'u MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi içerisinde resmi olarak duyuracak. 

Xiaomi'den yeni yonga seti için bir video yayınlandı. Bu yeni videoda 2 kere Dünya Hafıza Şampiyonu olan Wang Feng yer alıyor. Feng, 100 adet farklı olarak gruplandırılmış sayıları çok hızlı bir şekilde görüyor ve arkasından da yazıyor.

Xiaomi Pinecone'un yer alacağı ilk akıllı telefonun ise Xiaomi Mi 5c olacağı iddia edilmişti. Ancak gelen bir görsel bu cihazın Qualcomm Snapdragon ile geleceğini gösteriyor.

Whatsapp