Xiaomi, MIUI 9.5 Stabil ROM'u Yayınladı

Xiaomi, nihayet hızlı cevaplar ve yeni bildirim özellikleri ile MIUI 9.5 Stabil ROM'unu kullanıma sundu.

Google, 2016 yılında Android Nougat işletim sistemi ile Hızlı Yanıt ve Bildirim Gruplarını kullanıma sunmuştu, ancak MIUI'da çalışan cihazlar, Android Nougat işletim sistemine rağmen bu özellikleri alamadı. Xiaomi, Kasım 2017'de, bölünmüş ekranda çoklu görev, Etkileşimli ve yenilenmiş UI değişiklikleri, Yeni Galeri Uygulaması, Takvim Kartları, Uygulama çekmecesi, Yeni Bildirim Gölgesi, Mi Video Uygulaması, Yeni Mi Explorer gibi birçok yeni değişiklikle yıldırım hızında MIUI 9 Global ROM'u duyurdu. 

Ocak ayında Xiaomi, Uygulama Çekmecesi, Mi Video Uygulaması ve Galeri Düzenleyicisi'ni MIUI 9.2 ile kullanıma sunmuştu, ancak Yeni Bildirim Düzeni, stabil ROM'a gelmemişti.

Mi Topluluğundaki kullanıcılara göre, şirket, Redmi Note 4 için MIUI 9.5.4.0.NCFMIFA sürümünü kullanıma sunmaya başladı ve bu güncellemeye Şubat ayı güvenlik yaması da dahil edildi. Xiaomi bunun dışında, global beta rom ile zil sesleri, kilit ama ve kapatma sesleri ve şarj seslerini de duyurdu. 

MIUI 9.5'in, Xiaomi cihazlarının çoğunluğu için kullanıma sunulması bekleniyor, ancak yalnızca Android Nougat 7.0 veya üstünü çalıştıran cihazlar Yeni Bildirim özelliklerine sahip olacak. Ayrıca, Xiaomi, Redmi 3S / Prime ve Redmi Note 3 dahil olmak üzere Marshmallow kullanan cihazlarda da Split Screen'i etkinleştirebilecek, ancak şu an itibariyle şirket herhangi bir zaman açıklamadı. 

Whatsapp