Xiaomi Mi Pad 4'ün Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin tablet serisinin yeni üyesi Mi Pad 4'n donanım özellikleri ortaya çıktı. Sızdırılan bilgilere göre Mi Pad 4, Snapdragon 660 işlemcisi ile birlikte gelecek.

Piyasaya sürülen en son Xiaomi tabletinden bu yana yaklaşık bir yıl geçti. Geçtiğimiz yıl Mi Pad 3 modeli Çinli şirket tarafından piyasaya sürülmüştü. Üzerinden bir yıla yakın bir süre geçtiği için firmanın yeni tableti Mi Pad 4 hakkında önemli bilgiler gelmeye başladı.

Tabletin yazılımı içerisinde yer alan build.prop dosyasına göre Mi Pad 4'ün kalbinde Snapdragon 660 yonga seti bulunacak. RAM belleği tarafında bilgi bulunmayan cihazda ayrıca hafıza kartı desteğinin olup olmadığı şuan için bilinmiyor. Tabletin ekranı 320 dpi görüntü ile gelecek fakat ekran boyutu veya çözünürlüğüne dair herhangi bir bilgi de yer almıyor.

Sızdırılan raporda Mi Pad 4'ün kameralarına ilişkin ise net bilgiler yer alıyor. 13 MP çözünürlüğünde f / 2.0 diyafram aralığına sahip OmniVision OV13855 kamera yer alan tabletin ön tarafında ise 5 MP çözünürlüğünde f / 2.0 diyafram aralığına sahip Samsung S5K5E8 sensörü yer alıyor. Arka kamerada ne yazık ki 4K video desteğinin olmadığı belirtiliyor.

Raporda ayrıca Mi Pad 4 içerisinde 6000 mAh kapasiteli bir bataryanın yer alacağı belirtilirken NFC bağlantısının yer almayacağı belirtiliyor. Mi Pad 4, yazılım tarafında da en güncel işletim sistemi olan Android 8.1 Oreo üzerinde çalışan MIUI 9 arayüzü ile beraber gelecek. Tablet şuan için TENAA listelerinde ortaya çıkmadığından dolayı kesin olarak diğer teknik özelliklerini bilemiyoruz. Bu bilgiler sadece build.prop dosyası içerisinden öğrenilen bilgilerdir.

Whatsapp