Xiaomi Mi Pad 3 Tablet Resmiyet Kazandı

Çin merkezli üretici Xiaomi'nin yeni Android tablet modeli Mi Pad 3, bugün resmiyet kazandı. Xiaomi Mi Pad 3, Redmi duyuru olmaksızın şirketin web sitesinde yerini aldı.

Çin'in en büyük mobil cihaz üreticilerinden biri olan Xiaomi, 2014 yılında ilk Mi Pad tabletini plastik gövde ile duyurmuştu. Şirket Mi Pad 2 modelinde ise Android ve Windows işletim sistemletini aynı anda çalıştırmaya izin veren Intel işlemci ile güncellenmişti. Bugün ise Xiaomi'nin bu çünkü nesil Android tableti Mi Pad 3, şirketin resmi web sitesi üzerinde yerini aldı ve resmiyet kazanmış oldu. 

Aradan geçen iki yılın ardından Xiaomi'nin tablet modeli Mi Pad, yeni bir yükseltme aldı ve Xiaomi Mi Pad 3 artık resmiyet kazandı. Xiaomi Mi Pad 3, bugün herhangi bir resmi duyuru olmaksızın şirketin web sitesinde ortaya çıktı. 

Xiaomi Mi Pad 3 tasarımı, 2015 modeliyle hemen hemen aynı metal yekpare gövde tasarımına sahip, 200.4 x 132.6 x 7 mm ölçülerinde ve sadece birkaç gram daha ağır ve 328 gram ağırlığa sahip. Ekran özellikleri tarafında 7,9 inç, 1536 x 2048 piksellik LCD de değişmemiş gibi görünüyor, Fakat bizi yanlış anlamayın, bu ekran hala oldukça iyi bir seçenek.

Xiaomi Mi Pad 3, yeni nesil Mediatek MT8176 yonga,setinden güç alıyor. İki adet 2.1 gHz'lik Cortex-A72 çekirdeği ve dört adet 1,7 gHz'lik Cortex-A53'ün bulunduğu bu yonga seti, özellikle de iki kat yükseltme yapılan 4GB RAM ile birlikte güçlü ve iddialı bir tablete işaret ediyor. Bununla birlikte, Intel çipinin x86 uyumluluğunu veya önceki Tegra K1'deki ULP GeForce Kepler GPU'nun olağanüstü GPU performansını ve oyun zevkini sunmayacağını tahmin edebilirsiniz. Görünen o ki Xiaomi, belirli bir yonga seti serisi üzerinde karar veremiyor. 

Yani, Xiaomi Mi Pad 3'ün bir Windows versiyonu olmayacak, ancak en azından Android'i yeni MIUI8 arayüzü ile kullanma imkanı sunacak. 

Tabletteki diğer dikkate değer gelişmeler arasında 867 saat bekleme süresi ve 12 saat multimedya deneyimi için kullanıma vaad eden daha büyük 6.600 mAh batarya bulunuyor. Ana kamera da f/2.2 13MP sensörle geliştirildi ancak bir tabletle ne kadar fotoğraf çekilebilir bunu sizlerin yorumuna bırakıyoruz. 

Xiaomi Mi Pad 3, sadece 64GB dahili depolama alanına sahip bir versiyonda sunuluyor ve malesef microSD kart desteği bulunmuyor. Mi Pad 3'ün yerel fiyatı 1.499 Yuan yani yaklaşık olarak 220$ olarak belirlenmiş ancak ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili bilgi paylaşılmamış.  

Whatsapp