Xiaomi Mi Mix, Rakipleri Tarafından Kopyalandı: DOOGEE Mix

Xiaomi'nin başlattığı çerçevesiz ekran trendi, şirketin tasarımlarının kopyalanması beraberinde getirdi. Çin'de bir firma Xiaomi Mi Mix'in 5.5 inç ekranlı kopyasını üretti.

Çinli dev üretici Xiaomi, bir süre batılı rakiplerini taklit etmekle suçlandı ama şimdi şirket kendisi taklitçilerin hedefi oldu. Çinli bir üretici olan Doogee, Doogee Mix adlı etkileyici görünüşlü çerçevesiz bir akıllı telefonu başlattı ve bu cihaz geçen yıl piyasaya sürülen Xiaomi'nin Mi Mix akıllı telefonunun  neredeyse tam bir kopyası.

Xiaomi Mi Mix gibi Doogee Mix de ekranın üç tarafından gövdeye kadar uzanan çerçevesiz bir tasarıma sahip. Doogee, etkileyici görüntüler ile ön çerçeveye elveda diyerek ucuz telefonları piyasaya süren ilk Çinli teknoloji şirketi değil.

Doogee Mix ile Xiaomi'nin Mi Mix akıllı telefonu arasındaki en büyük farklar daha küçük bir ekran, daha ucuz bileşenler ve ön tarafa fiziksel bir ana ekran butonu eklenmiş olması. PhoneRadar'ın haberine göre, Doogee Mix'te 5.5 inçlik, full HD AMOLED ekran (Mi Mix'in ekranı 6.4 inç), MediaTek Helio P25 işlemci, 4GB RAM ve 64GB depolama alanı bulunuyor. Üst seviye versiyonda ise bu özellikler Helio X30 işlemci, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına yükseltiliyor. Doogee Mix'in her iki versiyonu da arka tarafta 16MP ve 8MP sensörlerine oluşan dual kamera kurulumuna ve ön tarafta ise 5MP ön kameraya sahip. 

Doogee Mix'in fiyatlandırma ve kullanılabilirliği hakkında bilgi yok ve Çin dışında satışa sunulması ihtimali de son derece düşük. Ancak yine de bu cihazın varlığını bile çerçevesiz akıllı telefon trendinin ne kadar hızlı yayıldığını göstermesi açısından önemli. Kimbilir etkileyici bir ekrana sahip Galaxy S8 için bile bir yıl sonra "eski tasarım" deyilecektir. 

Whatsapp