Xiaomi Mi Mix akıllı telefona ulaşmak oldukça zor olacak

Xiaomi, her ay sadece 10.000 Mi Max üretecek.

Xiaomi, dün merakla beklenen yeni bir etkinlik gerçekleştirdi ve bu etkinlikte de üst seviye teknik özellikler içeren iki akıllı telefon resmi olarak tanıtıldı. Bu akıllı telefonlarda birisi Xiaomi Mi Note 2 adı ile gelirken, diğeri ise Xiaomi Mi Mix oldu.

Xiaomi Mi Mix tasarımı ile oldukça ilginç bir akıllı telefon olurken, daha önce Japonya merkezli Sharp tarafından sunulan Aquos Crystal modellerine oldukça benziyor. Cihazın oldukça yüksek bir ekran/gövde oranına sahip olduğu belirtilirken, ince çerçeve yapısı ile dikkat çekiyor.

Cihazın her ne kadar ince çerçeveye sahip olsa da firmanın resmi tanıtım görsellerinde çok daha ince olarak gösterilmiş ve bu da firmanın hile yaptığına yorumlanıyor. Diğer taraftan gelen yeni bilgilere göre Xiaomi, bu yeni akıllı telefonunun üretimini her ay için 10.000 adet ile sınırlayacak ve bu da isteyenlerin cihaza çok da kolay sahip olamayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca yine gelen bilgiler, Xiaomi Mi Mix'in sadece firmanın anavatanı Çin'de teknoloji meraklılarına sunulacağı şeklinde. 

Xiaomi Mi Mix akıllı telefon 6.4" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihazın sistem belleği 4GB / 6GB ve dahili veri kapasitesi de 128GB  / 256GB olarak belirlenmiş. Yeni akıllı telefon Qualcomm'un dört çekirdekli işlemcili Snapdragon 821 yonga setinden güç almakta.

16MP arka kamera ve 5MP ön kamera içeren cihazın işletim sistemi Google Android 6.0 Marshmallow olurken, ayrıca batarya da 4.400mAh olarak konumlandırılmış.

Whatsapp