Xiaomi Mi Mix akıllı telefon %91.3 ekran/gövde oranı ile duyuruldu

Xiaomi'nin yeni 6.4 inç ekrana sahip akıllısı Mi Mix, önümüzdeki dönemde adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Akıllı telefon pazarının lider firmalarından birisi olan Xiaomi, bugün yeni bir etkinlik düzenledi ve iki yeni ve önemli akıllı telefon modelini gün yüzüne çıkardı. Bir süredir firmanın iki yanı kavisli ekrana sahip üst seviye model olarak Xiaomi Mi Note 2 modeli hakkında bilgiler geliyordu ve beklendiği üzere bu akıllı telefon bugün resmi olarak tanıtıldı.

Ayrıca Xiaomi, bu akıllı telefon modelinin yanı sıra yeni bir başka cihazının da duyurusunu gerçekleştirdi. Cihazın tasarımı ilginç ve daha önce Sharp'tan da benzer akıllı telefon gelmişti.

Bu yeni akıllı telefon Xiaomi Mi Mix olarak adlandırırken, bu akıllı telefon 6.4" gibi dev ekranla geliyor ve ekran çözünürlüğü ise 2040x1080 piksel. Yeni akıllı telefonun görüntü oranı 17:9 ve ayrıca ekran / gövde oranı da %91.3. Cihazın kasasının tümü seramik malzemeden yapılmış ve bu malzeme oldukça dayanıklı yapısı ile biliniyor.

Bu yeni üst seviye akıllı telefon 2.35Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 821 yonga setinden güç alıyor. Xiaomi Mi Mix 4GB sistem belleği ve 128GB dahili veri kapasitesi ile sunulurken, ayrıca cihazın Pro versiyonu Xiaomi Mi Mix 18K ismine sahip ve 6GB sistem belleği ve 256GB dahili veri kapasitesi içermekte. Bu versiyonda arka kamera ve parmak izi tarayıcı çerçevesi 18K altın kaplama olarak gelmekte.

Xiaomi Mi Mix akıllı telefonun bataryası ise 4.400mAh olarak belirlenmiş. Bu batarya Qualcomm'un Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisini de içeriyor. Arka kamera PDAF desteği ile 16MP çözünürlük sunuyor.  Ayrıca akıllı telefon 192kHz / 24bit HD ses desteği de sunmakta.

Whatsapp