Xiaomi Mi Mix 4'ün Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin çerçevesiz ekranlı yeni akıllı telefonu Mi Mix 4'ün bazı teknik özelliklerinin yer aldığı bir liste ortaya çıktı. Listede ayrıca cihazın temsili bir görseli de paylaşıldı.

Xiaomi'nin ilk kez duyurduğunda yüksek ekran kasa oranı ve ekran boyutu ile tüm dikkatleri üzerine çeken Mi Mix serisi günümüze geldiğimizde halen popülerliğini koruyan ve dikkat çeken serilerden bir tanesi olarak piyasada yer alıyor. Bu serinin yeni üyesi olması beklenen Mi Mix 4'ün yakın zamanda tanıtılması beklenirken telefonla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Ortaya çıkan son raporlara göre Snapdragon 855 işlemcisi ve Android 9.0 Pie işletim sistemi ile beraber kutudan çıkacak olan telefonun 6 GB RAM belleğine sahip bir varyantının olacağı görüyoruz. Gündelik hayatta birçok işlem için yeterli olan bu RAM belleğinin yanı sıra cihazın 8 GB veya 12 GB RAM belleği seçeneklerine de sahip olması bekleniyor.

Bir site üzerinde listelenen Xiaomi Mi Mix 4 özellik bakımından kullanıcılara en iyisini sunarken aynı zamanda tamamen çerçevesiz bir ekran tasarımını da kullanıcılara sunacak gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere bir önceki model olan Mi Mix 3 sahip olduğu kızaklı kamera sistemi sayesinde ön tarafta çerçevesiz ve çentiksiz bir tasarım sunmayı başarmıştı.

Listede yer alan özelliklere devam edecek olursak telefonda 6.4 inç boyutunda 1440 × 3120 çözünürlüğe ve 537 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir AMOLED ekran paneli kullanıldığı belirtiliyor. Diğer taraftan 48 MP + 16 MP çözünürlüğünde çift arka kameraya sahip olan telefonun ön tarafta ise 32 MP çözünürlüğünde bir kameraya sahip olduğu belirtiliyor. 

Bütün bu donanımını 4500 mAh hızlı şarj destekli pilden besleyen cihazda kablosuz şarj desteğinin de yer alacağı belirtiliyor. Fiyat olarak 850 $ civarında olacağı iddia edilen Mi Mix 4'ün yine benzer özelliklere sahip rakipleri ile kıyaslandığında uygun bir fiyat etiketine sahip olacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp