Xiaomi Mi Mix 2S Yakında Android 9.0 Güncellemesini Almaya Başlayacak

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi'nin amiral gemilerinden Mi Mix 2S modelinin yakında Android 9.0 güncellemesini almaya başlayacağı belirtiliyor.

Android'in yeni işletim sistemi olan Android P ortaya çıkan son raporlara göre 20 Ağustos tarihinde resmi olarak dağıtılmaya başlayacak. Hatırlayacağınız üzere Google, Android P'nin beta sürümünü Google Pixel cihazlarına ek olarak Xiaomi, OnePlus, Nokia, Sony, Vivo, Oppo ve Essential gibi firmaların bazı modelleri içinde yayınlamıştı. Çinli şirketten gelen son açıklamaya göre MIUI arayüzünün Android P sürümüyle çalışan yeni güncellemesini ilk alan cihazlardan bir tanesi Xiaomi Mi Mix 2S modeli olacak.

Şuanda son geliştirme aşamasında yer alan Android P işletim sisteminin önümüzdeki haftalarda final sürümüyle öncelikle Pixel cihazları başta olmak üzere dağıtılmaya başlaması bekleniyor. Xiaomi'nin özelleştirilmiş MIUI arayüzünü Android P ile uyumlu hale getirmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor. Çünkü çok sayıda farklı ayara ve ek fonksiyona sahip olan MIUI arayüzünü Android P ile uyumlu hale getirmek firmayı uğraştıracaktır.

Android P işletim sistemi ile beraber pil ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra arayüz bazında yapılan çok sayıda iyileştirmeyi de deneyebileceksiniz. Elbette Çinli firmanın bu yeniliklerden kaç tanesine MIUI arayüzünde yer vereceği şuan için bilinmiyor. Ülkemizde ithalatçı firma garantisi ile satılan Mi Mix 2S modeline sahipseniz önümüzdeki aylarda Android P güncellemesinin gelmesini bekleyebilirsiniz.

Mi Mix 2S Android 9.0 güncellemesinin şuan için ne zaman dağıtılacağı kesin olarak bilinmiyor. Bu sebeple önümüzdeki haftalarda bizi takip ederek güncellemeye dair yeni detaylar ortaya çıktıkça haberdar olabilirsiniz.

Whatsapp