Xiaomi Mi Mix 2S İçin Android P Güncellemesi Mayıs Ayında Geliyor

Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre Mi Mix 2S modeli Mayıs ayı içerisinde Android P erken erişim sürümünü almaya başlayacak.

İlk Android P geliştirici ön izleme sürümü Google tarafından Mart ayının ilk günlerinde piyasaya sürüldü. Yeni işletim sisteminin ilk sürümüyle beraber arayüzde yaşanan büyük değişiklik ve yeni özelliklerden bir kısmı açık bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Şu anda Android P işletim sistemini test etmek için uygun akıllı telefonlar, Google Pixel cihazlarının ilk ve ikinci nesil modelleridir. Ancak Xiaomi, kendisinin piyasadaki en güçlü cihazı olan Xiaomi Mi Mix 2S'nin, tüm özellikler dahil olmak üzere önümüzdeki günlerde Android P geliştirici ön izleme sürümünü test edebileceğini duyurdu.

Xiaomi, 8 Mayıs tarihinde Mi Mix 2S için bir aksilik olmazsa ilk Android P erken erişim sürümünün yayınlanacağını belirtti. Elbette bu güncellemenin saf Android arayüzü ile mi yoksa MIUI arayüzü ile mi geleceğini şuan için hiç kimse bilmiyor.

Bugün ise Xiaomi Mi Mix 2S Android P güncellemesinin OTA dosyasını içeren bir indirme linki ortaya çıkmış fakat hiç kimse cesaret edip bu linkte yer alan yazılımı cihazına yükleyememiş. Bildiğiniz üzere hatalı bir yazılımı veya yanlış bir yazılımı cihazınıza yüklemek telefonunuz üzerinde kalıcı hasarların meydana gelmesine sebep olabilir.

Bu sızan OTA güncelleme dosyası cihaz içerisinde yer alan güncelleyici üzerinden yüklenebilir durumda. Fakat öncelikle OTA dosyasını indirmeniz gerekiyor. Elbette amiral gemisi bir telefonda bu tarz denemelere pek fazla kişinin kalkılacağını düşünmüyoruz. 

Ne olursa olsun, Xiaomi'nin yeni bir Android sürümünün ön izlemesini çok erken bir sürede cihazı için sunması gerçekten şaşırtıcı bir durum. Bu olay aslında stok Android arayüzü kullanan  Sony veya Motorola'dan beklenebilecek bir olay. Android P sürümünün kararlı halinin yıl sonuna doğru resmi olarak dağıtılmaya başlaması bekleniyor.

Whatsapp