Xiaomi Mi Mix 2'nin Hikayesini Tasarımcısından Dinleyin

Xiaomi Mi Mix 2'ni tasarım ve geliştirme aşamalarını, akıllı telefonun tasarımcısı, Philippe Starck'tan dinlemek ister misiniz?

Philippe Starck, lüks otellerden Steve Jobs'un yatına kadar bir çok önemli yapıda çalışmış dünyaca ünlü tasarımcıdır. Akıllı telefon çevrelerinde ise Xiaomi Mi Mix'in arkasındaki adam olarak biliniyor. Bu noktada, Sharp da 2014'ten beri çerçevesiz Aquos Crystals'i üretiyor ancak bu cihazlar, Xiaomi Mi Mix gibi popüler olmamıştı. 

Bu yıl ise Philippe Starck Xiaomi Mi Mix 2'yi de tasarladı. Xiaomi CEO'su Lei Jun ve Mi Mix 2 tasarımcısı Philippe Starck, Xiaomi Mi Mix 2 hakkında konuşuyor. Starck, olayın yaratıcılık kısmına odaklanıyor. Lei Jun ise daha çok işin teknik yönleri ile ilgileniyor. Bu iki kişinin ortak noktası, her ikisinin de mükemmeliyetçilikle doğduklarıdır. İkisi de Xiaomi Mi Mix 2'de 0.1 mm'lik bir detayları ortadan kaldırmak gibi ayrıntılara yoğunlaştılar.

https://www.youtube.com/watch?v=qjuxc-P5JcU

Starck ve Jun telefonun seramik gövdesini, özellikle uzak doğuda tercih edilen bir mücevher cinsi olan yeşim taşı ile karşılaştırıyor. Ancak geleneğe yapılan bu geri dönük göndermeler, geleceğe yönelik bir görüşle dengeleniyor; Xiaomi, akıllı telefon alanında yeni tasarım trendlerini yönetmek istiyor. Ve bize sorarsanız, son iki yılda Xiaomi Mi Mix ailesi ile bunda önemli derecede başarılı da oldular. 

Whatsapp