Xiaomi Mi Mix 2 akıllı telefon hangi tasarım ve teknik özelliklerle gelecek?

Xiaomi'nin yeni nesil Mi Mix modeli hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin geçtiğimiz sene sunduğu en dikkat çekici modellerden birisi Xiaomi Mix adındaki akıllı telefon oldu. Bu cihaz 2016 sonlarında pazara sunulurken, %90'a varan ekran gövde oranı ve 3 tarafı çerçevesiz ekran tasarımı ile adından söz ettirmişti. Çin'de siyah rengi ile satışa sunulan akıllı telefonun ayrıca beyaz rengi CES 2017'de duyurulmuş ve bu renk de yine Çin'de satışa çıkmıştı.

Yeni sene ile birlikte firma, eski modellerin yeni nesil temsilcilerini bu sene sunacak ve bu akıllı telefonlardan birisinin de Xiaomi Mix'in yeni versiyonu olacak. Büyük ihtimalle bu yeni model Xiaomi Mi Mix 2 adı ile sunulabilir.

Xiaomi Mi Mix 2 için Lei Jun, Fransız tasarımcı Philip Starck'ı tekrar işe almıştı. 

MWC 2017'de bir çok firma yeni cihaz ve teknolojilerini gün yüzüne çıkarmıştı. Sahne alan firmalardan birisi de Çinli Goodix olurken, bu firma, ekran parmak izi teknolojisini resmi olarak duyurmuştu. Bu yeni teknoloji ile birlikte önde Home tuşuna gerek kalmazken, ayrıca arkada da parmak izi tarayıcısı kullanılmasına da gerek yok.

Analist Sun Changxu, bu yeni teknolojinin Apple'ın iPhone 8 modelinde kullanılabileceğini, ancak ilk olarak Çinli yerel bir akıllı telefon üreticinin bu yeni ekran parmak izi tarayıcısına akıllı telefon modelinde yer vereceğini ifade ediyor.

Endüstri analisti Pan Juitang ise bu yeni parmak izi tarayıcısının Xiaomi Mi Mix 2'de yer alabileceğini ve bu yeni akıllı telefonun 2017 ikinci yarıda geleceğini belirtiyor.

Whatsapp