Xiaomi Mi Max 3, 7 inç Ekran ve 5.500 mAh Batarya ile Geliyor

Xiaomi'nin yeni phablet cihazı, sıra dışı ekranının yanında gerçekten büyüleyici bir bataryaya da sahip olabilir.

Snapdragon 625 yonga seti tarafından desteklenen Xiaomi Mi Max 2 akıllı telefon, 1080 x 1920 Full HD çözünürlüğü sahip  6.4 inç ekran ile bu Haziran ayı içerisinde piyasaya çıkmıştı. Bu, bir akıllı telefon için oldukça büyük bir ekran, ancak Mi Max 3'te yer alması beklenen ekranın boyutuna yakın değil. En yeni söylenti doğruysa, Mi Max 3, tablet sınıfında denebilecek bir ekrana sahip olabilir. 

Devasa büyüklükte 7 inç gibi bir ekrana sahip olacak cihaz, 18:9 en-boy oranına sahip olacak ve şirketin daha önceki modellerinden daha ince bir çerçeveye sahip olacak. İddialara göre ise ekran 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip olacak. 

Mi Max 3'ün iki versiyonla sunulacağına dair söylentiler var. Cihazlardan birinde Octa-Core işlemci ve Adreno 508 GPU içeren Snapdragon 630 yonga seti mobil platformu sunulacak. Diğer versiyon ise yine Octa-Core CPU'ya ve Adreno 512 GPU'ya sahip Snapdragon 660 mobil platformuyla donatılmış olacak. Diğer taraftan cihazın devasa büyüklükte 5.500 mAh gibi bir batarya kapasitesine sahip olacağı iddia ediliyor. 

Telefonun 2018 Haziran ayında gün yüzüne çıkması bekleniyor. Bu cihaz, muhtemelen, kırmızı, beyaz ve mavi renk seçenekleri ile ABD'de bulunabilirlik olasılığından bahsedilen ilk Xiaomi akıllı telefonu olmayacak. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi yönetici Wang Xian tarafından yapılan bir açıklamada, şirketin ABD pazarında satışa sunacağı ilk modelin üstü seviye bir cihaz olacağından belirtilmişti. Bu arada, Xiaomi'nin anlaşma taptığı şirketler arasında Verizon ve AT&T'nin olduğu belirtiliyor. 

Xiaomi'nin iki operatörler anlaşıp cihazlarını ABD pazarında satışa sunması bir kaç yılı alabilir. Bu nedenle, Xiaomi Mi Max 3'ün yakın bir zamanda ABD pazarına girişi pek mümkün görünmüyor. 

Whatsapp