Xiaomi Mi A3 ve Mi A3 Lite, Ekran Parmak İzi Tarayıcı ve 32MP Ön Kamera ile Geliyor

Xiaomi'nin bir sonraki Android One telefonları Xiaomi Mi A3 ve Mi A3 Lite'ın ekran parmak izi tarayıcıya ve 32MP selfie kameraya sahip olacağı belli oldu.

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, gerçek bir Android deneyimi sunan orta seviye akıllı telefon modellerini yenilemeye hazırlanıyor. İkinci nesil stok Android 8.1 işlerim sistemine sahip Android One Xiaomi akıllı telefonlardan sonra Google'ın stok Android işletim sisteminin giriş seviyesi cihazlarda kullanılmayacağını görmüştük.

Xiaomi'nin ikinci nesil Android One telefonları Mi A2 ikilisinin piyasaya sunulmasından bu yana yaklaşık sekiz ay geçti. Bu yılın başlarında, XDA tarafından yayınlanan bir haberde, şirketin orchid_sprout kod adlı Mi A2 halefi üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Firmanın yaklaşmakta olan Android One cihazlarının detayları, XDA tarafından yayınlanan bir haberden geliyor ve şirketin Mi A serisinde iki orta seviye cihaz hazırladığı iddia ediliyor. Cihazların Xiaomi Mi A3 ve Mi A3 Lite olarak piyasaya sunulması muhtemel, ancak şu anda 'bamboo_sprout' ve 'cosmos_sprout' kod adını altında geliştiriliyorlar. Bambu ve Cosmo bir kod adı olmasına rağmen bu cihazlar Android One akıllı telefonlar.

Mi A serisinin birinci ve ikinci nesli uygun fiyat grubunda cihazlardı, ancak Xiaomi MiA3 ve A3 lite'ın, Xiaomi ekibinin premium akıllı telefonlar için tasarlanmış özelliklere sahip bir cihaz hazırladığı için kullanıcılar için daha da cazip hale geleceği belirtiliyor. Her iki cihazın da ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olacağı biliniyor. 

Teknik özellikleri belli olmasa da her iki akıllı telefonun da daha pahalı OLED ekran gerektiren ultrasonik parmak izi tarayıcı sensörü yerine optik parmak izi tarayıcı sensörüne sahip olması bekleniyor. Mi A3 serisinin Vivo V15 Pro gibi 32MP selfie kameraya sahip olacağı ancak piksel birleştirme teknolojisi kullanacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Xiaomi Mi A3 serisinin diğer özellikleri henüz belli değil ancak Redmi Note 7 Pro gibi Snapdragon 675 yonga setinden güç alabilir. Yine Redmi 7 serisindeki gibi nokta çentikli bir ekrana sahip olması bekleniyor. Akıllı telefonların ilk olarak Çin versiyonları piyasaya sunulduktan sonra başta Avrupa ülkeleri olmak üzere global pazara sunulması bekleniyor. 

Whatsapp