Xiaomi Mi A3, Snapdragon 730 ve 48MP Kamera ile Geliyor

Xiaomi, yeni Android One akıllı telefonu Xiaomi Mi A3 modelini, orta seviyenin en güçlü işlemcisine sahip Snapdragon 730 yonga seti ve 48MP ana kamera ile piyasaya sunacak.

Xiaomi Global Başkan Yardımcısı Manu Kumar Jain, Twitter'da 14 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda, Redmi Note 7 serisinin Hindistan pazarında büyük başarılar elde ettiğini açıkladı. Jain, özellikle son iki ay için 2 milyon adet Redmi Note 7 ve Redmi Note 7 Pro'nun satıldığını söyledi. Ancak Manu Kumar Jain'in açıklamaları arasında daha ilginç olan şey ise bu telefonlardaki 48MP kameranın bir başka Xiaomi telefonda daha görüleceğini açıklaması oldu. Bu açıklama, büyük bir heyecan yarattı. Birçok kullanıcı, Manu Kumar Jain'in duyurusu yaklaşan Xiaomi Mi A3 hakkında konuştuğunu düşünüyor.

Manu Kumar Jain bu bilgileri açıklamadan önce, Xiaomi'nin Hindistan'da yeni bir akıllı telefonu daha piyasaya sunacağı ortaya çıktı ve bu akıllı telefonun Qualcomm’un en yeni Snapdragon 7 serisi mobil platformuyla destekleneceği belirtiliyor. Bu detay, herkesin Jain’in Xiaomi Mi A3 hakkında konuştuğunu düşünmesine neden oldu. Ayrıca, yeni platformun Snapdragon 730 olacağı düşünülüyor. 

Bu arada, Snapdragon 730 yonga seti, sezgisel fotoğraf çekimi, üstün oyun deneyimi ve optimize edilmiş performans ile sektör lideri AI teknolojisini mobil cihazlara getiriyor. Bu da Xiaomi Mi A3'ün sadece Snapdragon 8xx serisi işlemcilerin desteklediği bir performans sunacağı anlamına geliyor. Snapdragon 730, aynı zamanda oyun meraklıları için daha yüksek bir performans sunuyor. 

Qualcomm Snapdragon 730 mobil platformunun, özellikle CPU saat frekansı 2.2GHz. ve 1.8 GHz olan sırasıyla 2 adet Kryo 470 (A76) ve 6 adet Kryo 470 (A55) 'den oluşan iki büyük çekirdek ve altı küçük çekirdek tasarımı kullanılarak 8nm LPP üretim sürecine dayandığı belirtiliyor ve Adreno 618 GPU'ya sahip olacak.

Xiaomi Mi A serisinin, Andeoid One programının bir parçası olarak kutusundan saf Andeoid işletim sistemi ve Google Asistan ön yüklü olarak çıktığını belirtmekte fayda var. 

Whatsapp