Xiaomi Mi A2'de Pil Tüketimi ve Parmak İzi İle İlgili Sorunlar Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin geçtiğimiz aylarda duyurduğu Android One kapsamındaki Mi A2 modelinde aşırı pil tüketimi ve parmak izi ile ilgili sorunların ortaya çıktığı söyleniyor.

Xiaomi, Mi A2'yi geçtiğimiz yıl duyurduğu ilk Android One cihazı olan Mi A1'in devam modeli olarak geçtiğimiz aylarda duyurmuş ve piyasaya sürmüştü. Her iki model de Google’ın Android One programı kapsamında en güncel Android işletim sistemi sürümlerini düzenli olarak alıyordu. Saf Android arayüzü ve güncelleme desteği ile Çin dışındaki kullanıcıların bir hayli dikkatini çeken Xiaomi Mi A serisinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

Son günlerde bazı Mi A2 kullanıcıları cihazlarının aşırı derecede pil tükettiğini ve parmak izi okuma konusunda sıkıntılar yaşattığını bildiriyor. Bu durumun bütün cihazları etkileyip etkilemediği şuan için bilinmiyor.

Pilin çok hızlı şekilde tükenmesinin nedeninin bütün işlemci çekirdeklerinin sürekli olarak maksimum hızda çalışmasından dolayı olduğu söyleniyor. Bunun sebebi şuan için bilinmiyor. Bazı kullanıcılar bu sorunun parmak izi sebebiyle olduğunu ve cihazda kayıtlı olan parmak izlerini sildiğinde sorunun düzeldiğini söylüyor. Diğer taraftan benzer sorunu yaşayan bazı kullanıcılar ise parmak izlerini silmelerine rağmen aşırı pil tüketiminin devam ettiğini belirtiyor.

Sorunu yaşayan kullanıcılar denedikleri yöntemler ile geçici bir çözüm ararken gün içerisinde cihazlarını yeniden başlattıklarında sorunun ortadan kalktığını söylüyorlar. Elbette bu çözümlerin kalıcı çözümler olmadığını söylememiz gerekiyor. Şuan için Mi A2 kullanıcılarının Google ve Xiaomi tarafından yayınlanacak yeni bir güncellemeyi beklemeleri gerekiyor.

Ülkemizde hem resmi hemde ithalatçı firma garantisi ile satılan Mi A2'den satın aldıysanız sizde yukarıda yazdığımız çözümlerden birini deneyebilirsiniz. Yakın zamanda bu sorunlar için bir sistem güncellemesinin dağıtılacağını düşünüyoruz.

Whatsapp