Xiaomi, Mi A2 Serisinin Android One ile Geleceğini Doğruladı

Xiaomi'nin sosyal medya üzerinden yayınladığı en yeni tanıtım görseli, Mi A2 serisi akıllı telefonların Android One programı kapsamında geleceğini ortaya koydu.

Geçtiğimiz hafta 24 Temmuz'da İspanya'nın Madrid şehrinde düzenlenecek olan küresel bir lansman etkinliğinin açıklanmasının ardından, Xiaomi’nin bugün yayınladığı en yeni tanıtım görseli, geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan Mi A1 akıllı telefonunun halefinin de resmi olarak yolda olduğunu doğruladı.

Xiaomi'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı yeni tanıtım görseli ortaya koyduğu bilgiler bakımından son derece basit bir görüntü. Görüntünün üst köşesinde Android One logosu dikkat çekiyor. Görselin alt tarafında ise "Yeni Nesil Geliyor" sloganı bulunurken, Tweette ise Mi A1 kullanıcılarının bu cihazı çok seveceği iddia ediliyor. 

Xiaomi Mi A2, 6 inçlik bir ekranı, metal alüminyum gövde ve arkada çift kamera kurulumu ile donatılıyor. Cihaz, Snapdragon 660 yonga setinden güç alıyor ve 4GB - 6GB RAM ve 32GB / 64GB / 128GB  dahili depolama alanı ile birlikte geliyor. Android One akıllı telefonlarda olduğu gibi Mi A2 de en son Android sürümü olan Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile piyasaya sunulacak. 

https://twitter.com/xiaomi/status/1018713667154481152?s=19

Diğer ipuçlarına ek olarak, Xiaomi'nin hem yeni isme hem de bu yıl iki akıllı telefonun beklendiği gerçeğine gönderme yapan “2isbetterthan1” etiketini de içerdiğini belirtmek gerekir. Normal modele ek olarak, daha düşük maliyetli ve Mi A1'in benzeyen Mi A2 Lite modelinin de geleceği iddia ediliyordu. Aslında, iki modeli birbirinden ayıran en önemli fark da tasarım olacak gibi görünüyor. 

Xiaomi, henüz Mi A2'nin çıkış tarihini resmi olarak doğrulanmadı ancak söylentilere göre iki cihaz da 8 Ağustos tarihinde raflardaki yerini alacak. Fiyatlandırma açısından ise Mi A2 Lite'ın 240€ fiyata sahip olacağı, Mi A2'nin ise 300€'dan başlayıp 370€'ya varan fiyatlara sahip olacağı belirtiliyor. 

Whatsapp