Xiaomi Mi A2 İçin Kasım Ayı Android Güvenlik Yaması Dağıtılmaya Başladı

Xiaomi'nin Android One kapsamında piyasaya sunduğu en güçlü Android cihaz olan Mi A2 için Kasım ayı güvenlik yaması bulunan yeni bir sistem güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Mi A2 ve Mi A2 Lite modelleri Android One kapsamında duyurulmuştu. Çinli teknoloji şirketi Xiaomi'nin ikinci nesil Android One cihazlarından Mi A2 yeni güncellemeler almaya devam ediyor.

Yaklaşık 90 MB civarında boyuta sahip olan Mi A2 Kasım ayı Android güvenlik yaması güncellemesi ne yazık ki en yeni Android işletim sistemi olan Android 9 Pie ile beraber gelmiyor. Güncelleme içerisinde genel hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri bulunuyor.

Nokia'nın birçok cihazına Android 9 Pie güncellemesinin dağıtıldığını düşünürsek Xiaomi'nin Android One cihazları bu konuda bir hayli geride kalmış gibi görünüyor. Snapdragon 660 işlemciye sahip bir diğer Android One cihazı olan Nokia 7 Plus güncellemeyi ilk alan modellerden bir tanesi olmuştu. Umuyoruz Mi A2'de çok geçmeden yeni güncellemeyi almaya başlar.

Yıl sonuna az bir süre kalmış olsa da güncellemenin bu ay veya Aralık ayı içerisinde Mi A2 modeli başta olmak üzere Mi A2 Lite ve Mi A1 için dağıtılacağını düşünüyoruz. Ülkemizde hem resmi hemde ithalatçı garantili olarak satılan Mi A2 şu günlerde uygun fiyat etiketi ile kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Bilmeyenler için Xiaomi Mi A2, 5,99 inç boyutunda Full HD + çözünürlükte IPS ekran, Snapdragon 660 işlemci, 4/ 6 GB RAM ve 64 / 128 GB dahili depolama alanı gibi özellikler ile geliyordu. Arka tarafta 12 MP + 20 MP çözünürlüğünde çift kameraya sahip olan Mi A2'nin ön tarafında 20 MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyordu. Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve 3000 mAh kapasiteli pil ile kutudan çıkan cihaz uygun fiyatıyla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Whatsapp