Xiaomi Mi A2 Android 9 Pie Güncellemesinin Dosyası Sızdırıldı

En güçlü Android One cihazlarından biri olan Xiaomi Mi A2 için merakla beklenen Android 9 Pie güncellemesinin dosyası resmi dağıtım öncesinde sızdırıldı.

Xiaomi tarafından geçtiğimiz aylarda Android One kapsamında duyurulan Mi A2 ve Mi A2 Lite modelleri Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile beraber duyurulmuştu. Android One kapsamında yer aldığı için her iki cihazında en yeni Android işletim sistemi güncellemelerini en kısa sürede alması bekleniyordu.

Google tarafından her ay dağıtılan aylık güvenlik yamalarını düzenli bir şekilde alan cihazlar ne yazık ki aynı hızı işletim sistemi güncellemesi konusunda kullanıcılara sunamadı. Şirketin popüler cihazlarından olan Mi A2 ve Mi A2 Lite Android One kapsamında olmasına karşın halen Android 9 Pie güncellemesini resmi olarak almadı.

Bugün internette ortaya çıkan bir dosya sayesinde dileyen kullanıcılar Mi A2 için dağıtılan Android 9 Pie beta güncellemesini cihazlarına kurabiliyor. Şuan için beta sürüm olduğundan ve sızıntı dosya olduğundan dolayı bu güncellemeyi yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. 

Belirli sayıda kullanıcı için daha öncesinde dağıtılan Mi A2 Android 9 Pie beta güncellemesinin ortaya çıkan önemli bir sorun sebebiyle durdurulduğu söyleniyordu. Yakın zamanda bilinen sorunların düzeltilerek güncellemenin kararlı sürüm olarak bütün kullanıcılara dağıtılmasını bekliyoruz.

Android 9 Pie güncellemesi ile yeni pil tasarruf özelliği, yeni kaydırma hareketleri ve yenilenen arayüz ile birlikte cihazınızın baştan aşağı değişeceğini söyleyebiliriz. Ülkemizde hem resmi hemde ithalatçı firma garantisi ile satılan Mi A2 modelini kullanıyorsanız bu ay içerisinde veya önümüzdeki ay içerisinde kararlı sürüm Android 9 güncellemesinin cihazınıza gelmesini bekleyebilirsiniz.

Whatsapp