Xiaomi Mi A1 Şarj Sırasında Bomba Gibi Patladı

Xiaomi'nin piyasaya sürdüğü ilk Android One cihazı olan Mi A1 bir kullanıcının gece şarjda bırakması sonucunda bomba gibi patladı.

Akıllı telefonların belkide en tehlikeli kısmı bataryadır. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıllarda Galaxy Note 7'nin bataryasında bulunan bir hata nedeniyle Samsung bütün Note 7 modellerini toplamış ve daha sonra hatayı düzelttiğini açıklayarak yeniden piyasaya sürmüştü. Fakat yeniden piyasaya sürülen modellerde de batarya sorunu çıkmış ve bütün Note 7 modelleri piyasadan toplatılmıştı. Şimdi ise benzer bir patlama olayının Mi A1'de meydana geldiği ortaya çıktı.

Xiaomi Mi A1 kullanan bir kişi gece şarja bıraktığı cihazın bir anda alev aldığını ve ardından patladığını belirtiyor. Cihazın arka tarafında koruyucu kılıf olduğundan dolayı patlama esnasında etrafa çok zarar gelmemiş olsa da cihazın kendisi kullanılamaz bir hale gelmiş diyebiliriz.

Xiaomi Mi A1 bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Çinli şirket tarafından Android One kapsamında piyasaya sürülmüştü. Şirketin ilk Android One cihazı olma özelliğine sahip olan Mi A1 böylesine önemli bir konuda kullanıcısını üzmesi pekte iyi olmadı. Sorunun şimdilik tek bir cihazda meydana geldiğini söyleyebiliriz. Yani Mi A1 kullanıyorsanız çok korkmanıza gerek yok fakat cihazınızı gece şarja bırakmamanız konusunda şimdiden uyaralım.

Elbette patlamanın meydana gelmesinde birçok etken olabilir. Farklı şarj aleti kullanılması, farklı kablo kullanılması, hatalı priz kullanılması veya elektrik hattında meydana gelen sorunlar gibi farklı olaylar olabilir. Şuan için konuyla ilgili çok detaylı bilgi bulunmuyor yakın zamanda sorunun nedeninin belli olacağını düşünüyoruz.

Whatsapp