Xiaomi Mi A1 için yeniden Oreo güncellemesi yayınlandı

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi, daha önce Mi A1 için yayınladığı Oreo güncellemesini iptal etmişti. Güncelleme bugün itibariyle yeniden kullanılabilir hale geldi.

Android eko sistemine sunduğu destek ve kendine özgü dizayn ettiği telefon modelleriyle tanınan Çin merkezli Xiaomi firması, Android One projesi altında geliştirdiği ilk akıllı telefonu Mi A1'in resmi duyurumunu gerçekleştirmiş. 2017 yılının son günlerinde gerçekleştirdiği açıklama ile bu model için Android 8.0 Oreo güncellemesini yayınladığını açıklayan ekip, yaşanan bazı olumsuzluklardan ötürü güncellemeyi askıya almıştı.

Ülkemizde de hali hazırda oldukça popüler şekilde satılan Xiaomi Mi A1 modeli, firma tarafından gelen resmi açıklamaya göre yeniden güncellenebilir hale kavuştu. Yayınladığı güncellemeyi yeniden derleyen ve hatalardan gideren Xiaomi firması, güncellemenin yeni haliyle birlikte cihazda görülen hataların üstesinden gelindiğini belirtiliyor.

Xiaomi Mi A1 modeli için yayınlanan Android 8.0 Oreo güncellemesiyle birlikte yüksek batarya tüketimi ile başlatma sorunlarının üstesinden gelinilirken, bunun yanı sıra Google tarafından hazırlanan Ocak ayı güvenlik yama güncellemesi de cihazlara sunulmuş. Daha önce bazı kullanıcılar tarafından parmak izi okuyucu sensöründe bazı hataların olduğu da raporlanırken, bu sorunun giderildiği de açıklandı.

Cihaz için hazırlanan Android 8.0 Oreo güncellemesi 1.1 GB kapasitesindeyken, güncellemeye dünya genelinde kademeli olarak erişebilindiğini belirtelim. Xiaomi Mi A1 modeline bu güncellemeyi yükleyenlerin yaşanan hataları giderilmesi ve performans artışı yaşanması nedeniyle oldukça memnun kalmış gibi duruyor.

Whatsapp