Xiaomi Mi A1 Geekbench Üzerinde Android 9 İle Görüntülendi

Xiaomi'nin piyasaya sürdüğü ilk Android One cihazı olan Mi A1, Android 9 işletim sistemi ile beraber Geekbench uygulamasında ortaya çıktı.

Xiaomi, Android One kapsamında piyasaya sunduğu Mi A1 modeline güncelleme verme konusunda pek iyi değildi. Android One cihazları bildiğiniz üzere stok Android arayüzü ve 18 ay boyunca düzenli güncelleme desteği ile beraber geliyor.

Çinli şirketin ilk Android One cihazı olan Mi A1 işletim sistemi güncellemeleri konusunda rakiplerinden çok geri kalıyordu. Bugün ortaya çıkan bir Geekbench listesi Mi A1'in yakın zamanda Android 9 güncellemesini alacağını gösteriyor.

Şu anda piyasadaki Xiaomi modelleri arasında kararlı sürüm olarak Android 9 güncellemesini almaya başlayan tek cihaz Mi Mix 2S diyebiliriz. Mi Mix 2S, Android 9 Pie üzerinde çalışan MIUI 10 arayüzü güncellemesini almıştı. Mi A1 ve Mi A2 her iki modelde şuan için Android 8 Oreo işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Umuyoruz Çinli şirket elini çabuk tutar ve merakla beklenen güncellemeyi kullanıcılara sunmaya başlar.

Yukarıdaki görselden görebileceğiniz üzere tek çekirdekli performans testinden 932 puan alan cihaz çok çekirdekli testten ise 4470 puan almayı başarmış gibi görünüyor. Yeni işletim sistemi güncellemesinin Mi A1'in genel performansını arttıracağını düşünüyoruz.

Android 9.0 Pie ile beraber çerçevesiz ekranlı cihazlar için tam destek geliyordu. Ayrıca yeni geliştirilen pil özelliği sayesinde cihazınızın pil ömründe ciddi bir artış sağlanacağını söyleyebiliriz. Ülkemizde halihazırda satışta olan Mi A1 veya Mi A2 modellerinden herhangi birine sahipseniz en geç Kasım veya Aralık ayında güncellemenin cihazınıza gelmesini bekleyebilirsiniz.

Whatsapp