Xiaomi Mi A1 Android 8.1 Güncellemesi Sorunlarla Beraber Geldi

Xiaomi Mi A1 için Haziran ayı güvenlik yaması ile beraber dağıtılan Android 8.1 Oreo güncellemesi çeşitli sorunları da beraberinde getirdi.

Xiaomi Mi A1 kullanıcıları için firma tarafından en yeni işletim sistemlerinden biri olan Android 8.1 Oreo güncellemesi bütün dünya üzerinde dağıtılmaya başladı. Android 8.1 sürümünün yanı sıra Haziran ayı güvenlik yamasını da içerisinde barındıran bu güncelleme ne yazık ki çeşitli sorunları da beraberinde getirmiş gibi görünüyor.

Yaklaşık 1,15 GB civarında bir boyuta sahip olan güncellemenin ardından bazı kullanıcıların mesaj geçmişlerinin silindiği ortaya çıktı. Güncellemeyi yüklemeden önce mesajlarınızın yedeğini almayı unutmayın. Aksi halde güncellemeden sonra mesajlarınızın silinebileceğini unutmamanız gerekiyor. Bu duruma Google tarafından geliştirilen yeni güvenlik yöntemlerinden biri olan SafetyNet'in neden olduğu söyleniyor.

Bu sorunların dışında güncellemenin genel itibari ile iyi olduğu söyleniyor. Android 8.1 Oreo güncellemesi cihazınıza bağlı Bluetooth cihazları için pil göstergesi, duvar kağıdınıza bağlı olarak değişen uyarlanabilir kullanıcı arayüzü ve yeni emoji paketlerini içeriyor. Güncellemenin ayrıca Mi A1'in genel ses performansını iyileştirdiği belirtiliyor.

Ülkemizde uygun fiyat etiketi ile satılan Mi A1 modeline sahipseniz sizde telefonunuzun ayarlar menüsü üzerinden sistem güncellemelerini kontrol edebilir ve cihazınıza yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemeden önce mutlaka cihazınızda en az %50 civarında şarj olduğundan emin olun. Ayrıca dosyalarınızın yedeğini almayı unutmayın.

Whatsapp