Xiaomi Mi 9X Özellikleri Sızdırıldı 

Teknik özellikleri internete sızdırılan Xiaomi Mi 9X, muhtemelen Nisan ayında piyasaya sürülecek.

Geçen hafta, “pyxis”, “bamboo_sprout” ve “cosmos_sprout” olarak adlandırılan üç yeni Xiaomi cihazının bilgileri XDA tarafından yayınlanan bir haberde ortaya çıkmıştı. Bu cihazların üçü de ekran içi parmak izi tarayıcı sensörüne sahip ve son ikisinin, Xiaomi Mi A3 ve Mi A3 Lite adıyla piyasaya sunulması beklenen Android One cihazlar olduğu düşünülüyor. “Pyxis” kod adlı modelin ise amiral gemisi 9'un Mi 6X'in izlerini takip eden yeni bir versiyonu olduğu tahmin ediliyor. Ve bugün, Mi 9X olduğu iddia edilen bir cihazın teknik özellikleri ortaya çıktı. 

Sızıntıya göre, Xiaomi Mi 9X, 32MP selfie kamerası ve ekran içi parmak izi sensörü barındıran, su damlası çentikli 6.4 inçlik Full HD+ AMOLED ekrana sahip olacak. Redmi Note 7 Pro gibi Snapdragon 675 yonga setinden güç alacak akıllı telefon, 6GB RAM ve 64GB dahili depolama alanına sahip olacak. 

Telefonun arka tarafında, 48MP (ana kamera), 13MP (geniş açılı) ve 8MP (muhtemelen telefoto) sensörlerden oluşan üçlü kamera kurulumu yer alacak. Yazılım tarafında ise Android 9.0 Pie işletim sistemi tabanlı MIUI 10 arayüzü olacak. Bataryası, 3.300 mAh kapasiteye sahip olacak ve 18W hızlı şarjı destekleyecek. 

Mi A3'ün, Mi 9X ile benzer özelliklere sahip olmasını beklenirken, Mi A3 lite muhtemelen daha düşük ekran çözünürlüğü ve daha küçük bir yonga seti ile birlikte gelecek. Mi 9X fiyatlandırmasının 1699 yuan'dan (250 $ / 220 €) başlaması bekleniyor ve Nisan ayında satışa sunulacağı tahmin ediliyor. 

Whatsapp