Xiaomi Mi 9'un Ekran Tazeleme Hızı Arttırıldı

Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 9 için ekran tazeleme hızını arttıran önemli bir yazılım dosyası paylaşıldı. Sizde haberin devamından dosyayı indirerek 84 Hz tazeleme hızına sahip olabilirsiniz.

Xiaomi, yazılım geliştirme söz konusu olduğunda en büyük topluluklardan birine sahiptir. Dünya üzerinde milyonlarca müşteriye sahip olduğundan dolayı çok sayıda geliştiricide Xiaomi marka akıllı telefona destek vererek özel yazılımların sayısının artmasında önemli bir rol oynuyor.

Şirketin piyasaya sürdüğü ve kaynak kodu yayınlanmış olan telefon modelleri arasında özel yazılım veya geliştirme yapılmamış model bulmak bir hayli zor diyebiliriz. Bu sebeple özelleştirilmiş yazılımların birçok kişinin dikkatini çektiğini de belirtmemiz gerekiyor. Örneğin mono hoparlöre sahip olan cihazların ahizeleri de hoparlör olarak ayarlanabiliyor ve cihaz sanki çift hoparlöre sahip gibi oluyor. Son olarak ekran tarafında önemli bir yenilikte Xiaomi Mi 9 için yapıldı.

Bir MIUI topluluğu üyesi tarafından geliştirilen yeni bir mod sayesinde Mi 9 kullanıcıları telefonlarının ekranını 60 Hz tazeleme hızı yerine 84 Hz tazeleme hızı ile beraber kullanabiliyor. Bu sayede tıpkı OnePlus 7 Pro modelinde olduğu gibi akıcı bir ekran deneyimi sağlanıyor.

Razer'in 2017'de piyasaya sürdüğü 120 Hz tazeleme hızına sahip ilk akıllı telefon modeli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Daha sonrasında Asus ve Nubia gibi diğer markalarda kendi oyuncu telefonlarında standart olan 60 Hz yerine daha yüksek tazeleme hızına sahip akıllı telefon modellerini duyurmuştu.

Son olarak Çinli OnePlus yeni amiral gemisi OnePlus 7 Pro modelinde 90 Hz tazeleme hızını kullanıcılara sunmuştu. Çok daha akıcı bir deneyim sağlayan bu özellik elbette pil performansına olumsuz bir etki yapıyor. Sizde eğer Mi 9 kullanıyorsanız ve root yetkisine sahipseniz BURAYA tıklayarak xda konusunda girebilir ve gerekli dosyaları indirerek 84 Hz tazeleme hızına sahip ekranınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Bunun deneysel bir özellik olduğunu ve pil tüketiminizi arttıracağını unutmamanız gerekiyor. Xiaomi’nin yazılım yöneticisi Zhang Guoquan bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak şirketin daha güvenli ve düşük güç tüketimine sahip olması sebebi ile kendi cihazlarında 60 Hz tazeleme hızı kullandıklarını belirtti.

Whatsapp