Xiaomi Mi 9T Pro'nun Performans Testi Sonuçları Ortaya Çıktı

Redmi K20 Pro'nun bazı pazarlarda Mi 9T Pro adıyla piyasaya sürüleceği iddiaları ortaya çıkan Geekbench listesi sayesinde doğrulandı.

Xiaomi'nin alt markası Redmi tarafından duyurulan ve özelliklerinin yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri üzerine çeken Redmi K20 ve K20 Pro modelleri ne yazık ki bütün ülkelerde satışa sunulmadı.

Bu noktada farklı bir strateji izlemeyi seçen Xiaomi kendi markası altında Mi 9T ve Mi 9T Pro isimleriyle beraber her iki cihazı farklı pazarlarda piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bugün ortaya çıkan Geekbench performans listesine bakacak olursak Mi 9T Pro modelinin yakın zamanda duyurulacağını söyleyebiliriz.

Daha öncesinde 12 Haziran tarihinde bir duyuru yapacağını açıklayan şirketin bu tarihte Mi 9T Pro modeli ile adından söz ettirmesi bekleniyor. Aşağıdaki sonuca bakacak olursak Xiaomi Mi 9T Pro, Geekbench performans testinden tek çekirdekte 3453 puan alırken çok çekirdek tarafında ise 10363 puan almayı başarıyor. Android 9 Pie işletim sistemi ve 8 GB RAM belleğine sahip olan "Raphael" kod adlı Mi 9T Pro modeli puanlara bakıldığında K20 Pro ile aynı performansı sunuyor gibi görünüyor.

Diğer taraftan bazı kaynaklara göre Redmi K20 veya K20 Pro modelinin seçili pazarlarda Poco F2 adı ile piyasaya sürüleceği söyleniyor. Elbette farklı farklı markalar ile yaygın hale gelmeye çalışan Xiaomi'nin bu planının nasıl işleyeceğini zamanla göreceğiz. Ülkemizde tüm modelleri ile popüler olan ve giderek pazar payını arttıran Çinli şirketin önümüzdeki yıllarda Samsung gibi dev rakiplerinin korkulu rüyası olması bekleniyor.

Whatsapp