Xiaomi Mi 9 İçin MIUI 10.9.4.17 Beta Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi'nin üç arka kameralı yeni amiral gemisi Mi 9 için bugün itibariyle MIUI 10.9.4.17 sürüm numaralı yeni beta güncellemesi OTA üzerinden bütün beta kullanıcılarına dağıtılmaya başladı.

Wi-Fi ağının kapsama alanını genişletmek için kullanılan cihazlar son günlerde yazılım korsanlarının hedefi halinde. Gelen bilgilere göre yazılım korsanları bu cihazlar üzerinden kullanıcıların telefonlarına bağlanarak Mac adresleri gibi birçok bilgiyi bu cihaz üzerinden alabiliyorlar. Özellikle halka açık büyük alanlarda yer alan ortak Wi-Fi ağlarına sızarak kullanıcıların birçok cihaz bilgisine ulaşan yazılım korsanları birçok kişi için tehdit oluşturuyor.

Daha öncesinde Çinli telefon üreticisi Huawei yaptığı bir açıklamada bu zararlı yöntemden korunmak için bir güncelleme verdiğini belirtmişti. Bu sayede EMUI 8.0 veya üzeri işletim sistemine sahip Huawei cihazları rastgele Mac adresleri alarak bu saldırılardan korunuyordu.

Şimdi ise benzer bir koruma açıklaması da Xiaomi cephesinden geldi. Android 9 Pie işletim sistemi varsayılan olarak bu özelliğe sahip fakat devre dışı bir özellik olduğu için cihazlarda kullanılmıyordu. Xiaomi bu durumu düzeltmek için yayınladığı son güncelleme ile cihazlarına bu özelliği ekledi ve ayarlar menüsünden açılıp kapanabilir bir şekilde kullanıcılarına sundu.

Xiaomi Mi 9 için dağıtılan son beta güncellemesi ile beraber ayrıca hatırlatıcıları erteleme özelliği ve detaylı pil durumunu gösteren bir özellik daha cihaza eklenmiş oldu. Eğer sizde Xiaomi Mi 9 kullanıyorsanız ve beta yazılımını kullanıyorsanız telefonunuzun ayarlar menüsünden sistem güncellemeleri kısmına giderek en yeni sürümü indirebilir ve deneyebilirsiniz.

Yeni detaylı pil istatistiği bölümü sayesinde kullanıcılar günlük ve haftalık olarak telefonlarının ekranını ne kadar süre ile kullandığını görebiliyor. Ayrıca uygulamaların ne kadar süre ile kullanıldığı ve ne kadar pil tükettiğini de yine aynı ekran üzerinden görebiliyorsunuz.

Whatsapp