Xiaomi Mi 9, Android Q Beta Güncellemesini Almaya Başladı

Xiaomi'nin mevcut amiral gemisi Mi 9 için Android 10 Q güncellemesinin beta sürümü MIUI 10 üzerinde dağıtılmaya başlandı.

Xiaomi bugün resmi olarak Çin'deki Xiaomi Mi 9 kullanıcılarına Android Q güncellemesinin beta sürümünü dağıtmaya başladı. Beta programına kayıtlı olan Xiaomi kullanıcıları için gelen güncelleme birçok yeniliği de beraberinde getiriyor.

Şuanda beta olarak dağıtılan bu sürüm cihazınızı Android 10 ile buluşturacak. Genel itibariyle arayüz üzerinde çok fazla değişiklik olmasa da ilerleyen zamanlarda dağıtılacak olan MIUI 11 güncellemesi ile asıl büyük arayüz değişiminin yaşanması bekleniyor.

Beta sürümün günlük kullanıma çok uygun olmadığını bilmenizde fayda var. Çünkü çok sayıda hata içeren bu sürüm gündelik hayatta sizi yarı yolda bırakabilir. Diğer taraftan en yeni sürümü denemek isteyen kullanıcılar beta programına başvurarak yeni sürümü kullanabilir.

Android Q ile beraber gizlilik ön plana çıkıyor. Artık kullanıcılar kendilerinden konum izni isteyen uygulamalara konum izni vermeden kullanabilecek. Bu gibi izinler sebebiyle eski işletim sistemlerini kullanan birçok kullanıcı zorunlu olarak uygulamalara istedikleri izinleri vermek zorunda kalıyordu.

Whatsapp