Xiaomi Mi 8 SE Android Q İşletim Sistemi İle Geekbench Üzerinde Göründü

Xiaomi'nin güçlü telefonlarından biri olan Mi 8 SE, Geekbench performans testinde Android Q işletim sistemi ile çalışırken listelendi.

Ülkemizde de şuanda satılan modellerden biri olan Xiaomi Mi 8 SE sahip olduğu güçlü donanımı uygun fiyat etiketi ile birleştiren nadir cihazlardan biri olarak karşımıza çıkmıştı. Snapdragon 710 işlemci ile duyurulan cihaz birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Piyasaya Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 9.5 arayüzü ile birlikte sürülen Mi 8 SE daha sonrasından şirket tarafından dağıtılan MIUI 10 güncellemesini alarak en güncel arayüze kavuşmuştu. Bu güncelleme ile Android sürümü 8.1 olarak kalsa da şirketin en yeni arayüzü kullanıcılara dağıtılmıştı.

Birçok firma yıl sonuna doğru gelirken cihazlarına Android 9 Pie güncellemesini sunarken Xiaomi'de bu kervana katılan firmalardan bir tanesi oldu. İlginç bir şekilde Mi 8 SE modeli yapılan bir Geekbench performans testi uygulamasında henüz duyurulmamış olan Android Q işletim sistemi ile birlikte çalışırken ortaya çıktı.

Şimdilik bir sonraki büyük sürüm olması beklenen Android Q işletim sisteminin 2019 yılında Google tarafından düzenlenecek olan I / O 2019'da duyurulması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Google Pixel 3 XL modeli de Android Q işletim sistemi ile beraber Geekbench uygulamasında ortaya çıkmıştı.

Cihazın henüz duyurulmamış Android Q işletim sistemi ile uyumlu olup olmadığı Xiaomi tarafından test ediliyor olabilir. Bu sebeple bu sızıntıdan yola çıkarak Android Q güncellemesinin Mi 8 SE için kesin olarak geleceğini söyleyemeyiz.

Whatsapp