Xiaomi Mi 7 veya Mi 7 Plus, Ekran İçi Parmak İzi Tarayıcı ile Geliyor

Xiaomi'nin bir sı raki amiral gemisi akıllı telefonuna ait yazılım dosyaları, cihazın ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip olacağını doğruladı.

Çinli üretici Xiaomi, bu hafta Xiaomi Mi Mix 2S akıllı telefonunu piyasaya sundu ancak cihaz daha önce iddia edildiği gibi ekran içi parmak izi tarayıcıya sahip değildi. Dipper kod adı ile benchmark testlerinde ortaya çıkan, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 6GB RAM ve Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip bir Xiaomi akıllı telefonun ise Xiaomi Mi 7 olduğunu belirtiliyordu. Yazılım kaynak kodlarına göre Xiaomi Mi 7, parmak izi tarayıcı sensörüne sahip olmayabilir ancak Xiaomi'nin dipperold kod adlı bir cihazda, ekran içi parmak izi tarayıcıyı da test ettiği görülüyor. Bu cihazın ise Xiaomi Mi 7 Plus olacağı tahmin ediliyor. 

Dipperold kod adlı cihazın ürün yazılımı, Synaptics ve Goodix’ten olmak üzere iki farklı parmak izi algılayıcısı bulunduğunu ortaya koyuyor. kaynak kodları arasında bulunan goodix_fod kod satırı, İngilizce'de “fingerprint on display” ekran üzeri parmak izi tarayıcıya işaret ediyor olabilir. Kaynak kodu, aynı zamanda, dipperold’un firmware dosyasında belirtilen parmak izi tarayıcılarının her ikisine de referans veren dizilerde “Gxzw” adıyla sınıflanıyor. 

Urfa kod adı altında geliştirilen Xiaomi Mi 7 Plus, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti, 4.000 mAh, çentikli bir OLED ekranla birlikte gelebilir. Bu arada cihazın henüz Xiaomi Mi 7 Plus adı ile pazara sunulacağı henüz doğrulanmadı. Bununla birlikte Xiaomi'nin bir sonraki amiral gemisi için ekran içi parmak izi sensörünü test ettiği doğrulandı. 

Whatsapp