Xiaomi Mi 7, Snapdragon 845 ile 2018 Başlarında Gelecek

Xiaomi'nin 2018 amiral gemisi olması beklenen Xiaomi Mi 7'nin Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ile birlikte 2018 yılı ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Akıllı telefon pazarında dengeler değişiyor. Bunda hiç şüphesiz Çin merkezli üreticilerin payı büyük. Ürettikleri üst seviye özelliklere fakat düşük fiyata sahip modellerle pazarda söz sahibi olan Çinli firmalara en iyi örnek ise Xiaomi oldu diyebiliriz. 

Xiaomi Mi 6, Nisan ayından bu yana piyasada ve Çin merkezli üretici Xiaomi'nin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonu Mi 7 için çalışmalara başladığı belirtiliyor. Weibo üzerinde paylaşılan bazı bilgilere göre Xiaomi Mi 7, Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga setine sahip olacak. Cihaz ayrıca Mi 6'da kullanılan LCD panel yerine Samsung tarafından üretilen 6 inç büyüklüğünde AMOLED ekrana sahip olacak. 

Xiaomi Mi 7'nin 2018 amiral gemisi olması nedeni ile iddia edilen teknik özellikler de doğal olarak mantıklı geliyor. Ancak asıl ilginç olan ise Mi 7 akıllı telefonun duyuru tarihi. Xiaomi Mi 7, 2018 yılının ilk çeyreğinde resmi olarak duyurulabilir ve bu sayede en yeni Qualcomm yonga setine sahip ilk akıllı telefon olabilir. Farklı kaynaklar, Xiaomi Mi 7'nin 6GB ve 8GB RAM kullanan iki farklı versiyonu olacağını iddia ediyor. 

Xiaomi ayrıca Mi Mix 2 ve Mi Note 3 modelleri üzerinde de çalışıyor ancak bu iki cihazın da Snapdragon 835 yonga setine sahip olacağı iddia ediliyor. 

Whatsapp