Xiaomi Mi 6x Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi'nin 25 Nisan tarihinde tanıtılacak akıllı telefonu Mi 6x'in özellikleri XDA-Developers tarafından ortaya çıkarıldı.

Xiaomi’nin duyurusu yaklaşan akıllı telefonu Mi 6X’in özellikleri tümüyle ortaya çıktı. Akıllı telefon daha önce TENAA üzerinde ortaya çıkmış ve bir dizi teknik özellikleri ile bu süreçteki tasarımı onaylanmıştı. 25 Nisan tarihinde düzenlenecek tanıtım etkinliğinde tanıtılması beklenen Xiaomi Mi 6X'in geriye kalan özellikleri ise XDA-Developers tarafından ortaya çıkarıldı. 

Daha önce de belirtildiği üzere, yeni bilgiler, Xiaomi Mi 6x'in popüler 18: 9 en boy oranı ve 2160 x 1080 (Full HD +) çözünürlüğü ile tamamlanmış büyük, 6 inçlik bir LCD ekrana sahip olduğu doğruluyor. Dahası, güç açısından, akıllı telefon Qualcomm’un Snapdragon 660 ile birlikte gelecek ve işlemci, tüketicinin tercihine bağlı olarak 4GB veya 6 GB RAM ile birleştirilecek. Buna ek olarak, 4GB RAM'e sahip versiyon 32GB dahili depolama alanı ile gelirken, 6GB RAM’e sahip versiyonda 64GB ve 128GB dahili depolama alanı seçenekleri olacak. Bu versiyonlarını hepsi microSD kart desteğine sahip olacak. 

Kamera konfigürasyonu ile ilgili olarak, Xiaomi Mi 6X'in arka tarafında, ikincil bir 12MP sensörün yanı sıra, çift tonlu LED flaşla birlikte, 20MP'lik bir ana kamera sensörü de yer alacak. Ön tarafta ise 20MP'lik selfie kamerasına led flaş eşlik edecek. Tüm bunlara ek olarak, akıllı telefon, hızlı şarj destekli ortalama 2.910 mAh batarya ile beklenecek ve bir de kızıl ötesi sensörü yer alacak. 

Yazılım tarafında ise Xiaomi Mi 6x, Android 8.1 Oreo işletim sistemi ve MIUI 9 arayüzü ile kutusundan çıkacak. Ayrıca, akıllı telefona hem portre modu hem de yeni AI Lens özelliği desteği eklenecek. Son olarak, Xiaomi Mi 6X'in çıkış tarihi ile ilgili olarak henüz hiçbir şey onaylanmadı, ancak şu anda Siyah, Beyaz, Altın, Gümüş, Gri, Gül Altın, Pembe, Kırmızı ve Mavi de dahil olmak üzere çeşitli renklerde mevcut olması bekleniyor ve, 25 Nisan'da gerçekleşecek tanıtım etkinliğinde gün yüzüne çıkacak. 

Whatsapp