Xiaomi Mi 6, Sony IMX400 Kamera Sensörüne Sahip Olabilir

Xiaomi'nin merakla beklenen amiral gemisi Mi 6'nın kamerası hakkında detaylar gelmeye başladı. İddialar Xiaomi Mi 6'nın Sony IMX400 kamera sensörüne sahip olacağı yönünde.

Geçtiğimiz yıl Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Çin merkezli üretici Xiaomi'nin amiral gemisi Mi 5 modeli resmi olarak tanıtılmıştı. Fakat bir çok meraklı tarafından heyecanla bekleniyor olsa da şirket bu yılki Mobil Dünya Kongresi'nde Mi 6 modelinin duyurusunu yapmadı. Bunun yerine Xiaomi Mi 6' ın özellikleri ile ilgili sürekli yeni iddialar ortaya atıldı ve şimdi bu iddialara bir yenisi daha eklendi. 

Çin'deki bir kaynağa göre Xiaomi Mi 6'nın farklı ekran büyüklüklerine sahip iki farklı versiyonda geleceği iddia ediliyor. Bunlar Mi 5 gibi ortalama büyüklük sevenler için 5.15 inç ve daha büyük ekranlı telefon sevenler için 5.7 inç büyüklüğe sahip olacak. Ve telefonların her ikisi de Snapdragon 835 yonga seti ile desteklenecek. 

Bu özel sızıntıda merak uyandıran şey ise  Mi 6'nın Sony'nin bir ay önce tanıttığı 3 katmanlı CMOS görüntüleme ünitesi IMX400 sensörünü kullanacağı tahmin ediliyor olması. Bu sensör, Sony Xperia XZ Premium ve XZ akıllı telefonlarda bulunuyor ve Sony, Barselona'da 960fps yüksek kare hızı çekim yetenekleri ile dikkat çekmişti. 

Daha önce ortaya çıkan söylentilerde Xiaomi Mi 6'nın Sony IMX386 sensörüne sahip olacağı iddia ediliyordu. Xiaomi'nin Sony IMX400 sensörünü kullanması daha mantıklı görünüyor zira ilk günden en üst seviye sensörü kullanmamak nedeni gelecek eleştirilerin de önüne geçilmiş olacak. Ayrıca Xiaomi'nin 480fps desteği olan Lite versiyonla daha düşük bir sensörü de Mi 6'da sunabileceği düşünülüyor. 

Bunlara ek olarak, Mi 6 Plus adını alması beklenen büyük ekranlı 5.7 inçlik versiyonun İPhone 7 Plus gibi dual arka kameraya sahip olacağı iddia ediliyor. Xiaomi Mi 6'nin iddia edilen tanıtım tarihi 16 Nisan olarak gösteriliyor. Bu nedenle önümüzdeki yaklaşık bir aylık süreçte Xiaomi Mi 6 hakkında çok daha fazla detay internete sızdırılacaktır. 

Whatsapp