Xiaomi Mi 6 nasıl tamir edilir?

Xiaomi tarafından yeni amiral gemisi olarak geliştirilen Mi 6'nın tamir videosu, popüler YouTube kanalı JerryRigEverything üzerinden paylaşıldı.

Çin metrajlı en önemli akıllı cep telefonu üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan ve son dönemlerde Android eko sisteminin önemli oyuncusu olan Xiaomi, Mi 6 olarak isimlendirdiği yeni akıllı telefon modeli ile karşımıza çıkmıştı.


YouTube'un en popüler teknoloji kanallarından birisi olarak bilinen JerryRigEverything, telefon eline geçer geçmez parçalayarak tamirat videosunu yayınladı. Parçalanan cihazdaki detaylara baktığımızda %90 oranında su geçirmez yapısı sağlanılırken, cihazın dört tarafınıda kauçuk contalı vidaların konumlandırıldığını görüyoruz.


Cihazda herhangi bir kulaklık girişi bulunmaması ve her hoparlörde suyun durmasını engelleyen özel örgülü perdelerin yer alması cihazın su geçirmez yapısını bir adım daha üst seviyeye çıkartıyor. Cihazın tüm vidaları sökülüp içerisinin açıldığında tıpkı bir iPhone modelinde olduğu gibi her şeyin yerli yerinde olduğunu ve tamir işleminin kolayca gerçekleştirebileceğini de söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi 6'nın teknik özelliklerine baktığımız da OIS ve 4K video yeteneğine sahip 12MP dual arka kamera, Snapdragon 835 yonga seti, 3.350 mAh batarya ve Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi bulunuyor. 5.15 inç 1080P çözünürlük full HD dokunmatik ekrana sahip Xiaomi Mi 6, ana ekran butonu altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcı sensörüne de sahip. 

Xiaomi, geçtiğimiz yıl büyük ses getiren amiral gemisi Mi 5'in ardından bu yıl da önemli bir başarıya imza atacak gibi görünüyor. Sahip olduğu üstün donanım özelliklerine ek olarak simetrik tasarımı ve yüksek kaliteli malzeme yapısı ile de Xiaomi Mi 6,  2017 yılının en iyi akıllı telefonları arasında şimdiden yerini alacak gibi görünüyor. 

Whatsapp