Xiaomi Mi 6 MIUI 10 Kararlı Sürüm Güncellemesini Alan İlk Cihaz Oldu

Xiaomi'nin eski amiral gemisi Mi 6 için MIUI 10 kararlı sürüm güncellemesi dağıtılmaya başladı.

Xiaomi, ilk olarak 31 Mayıs'ta düzenlediği Mi 8 tanıtımı etkinliğinde yeni MIUI 10 arayüzünün duyurusunu yapmıştı. Bu etkinlik kapsamında duyurulan MIUI 10 arayüzü Mi 8, Mi 8 SE ve Mi 8 Explorer sürümlerinde yüklü olarak geliyordu. Aradan zaman geçtikten sonra birçok Xiaomi cihazı için MIUI 10 sürümü beta şeklinde dağıtılmıştı. Beta yazılımlar ilk olarak 19 Haziran'da piyasaya sürüldü ve o zamandan bu yana toplamda 37 Xiaomi modeli için güncelleme dağıtıldı.

Global beta sürümü dağıtılsa da Xiaomi kararlı sürüm güncellemesini hiçbir cihazına vermemişti. Bugün ise MIUI 10 güncellemesinin kararlı sürümü Çin yazılımı için dağıtılmaya başladı. Bu güncelleme ile beraber 2017 yılının amiral gemisi Mi 6 firmanın OTA üzerinden MIUI 10 kararlı sürüm güncellemesini alan ilk cihaz oldu.

Yeni güncelleme ile beraber ayrıca 1 Ağustos 2018 tarihli en yeni Android güvenlik yaması da cihaza eklenmiş olacak. Dağıtılan MIUI 10 kararlı sürümün yaklaşık 589 MB civarında bir boyuta sahip olduğu belirtiliyor.

Bilmeyenler için hatırlatacak olursak Xiaomi Mi 6 için dağıtılan MIUI 10 arayüzü Android 8.0 Oreo üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca firma tarafından geliştirilen yapay zeka özellikleri sayesinde önceki MIUI sürümlerine kıyasla çok daha iyi performans sunmaktadır. Yeni arayüzün en önemli özelliklerinden bir tanesi de Xiaomi Mi 5 ve Xiaomi Mi Note 2 gibi tek arka kameralı birçok telefonda portre modunun kullanılabilir olmasıydı. 

Whatsapp