Xiaomi Mi 6, Dört Taraftan Kavisli Ekranla Duyuruldu

Çin'in en büyük akıllı telefon üreticisiletinden biri olan Xiaomi, 2017 amiral gemisi Mi 6 akıllı telefonu, Snapdragon 835 yonga seti ve 3.350 mAh batarya ile resmi olarak duyurdu.

Xiaomi Mi 6, resmi olarak duyuruldu ve bu cihaz hakkında ortaya çıkan neredeyse tüm söylentilerin gerçek olduğu anlaşıldı. 

Xiaomi her zamanki gibi teknolojinin kanayan yarasına odaklanmış fakat bu sefer tasarım tarafında da önemli geliştirmelere imza atılıyor.  Xiaomi Mi 6'nın ön ve arkasında 12 gün boyunca toplamda 40 işlemden geçen cam ve metal malzeme bulunuyor. Xiaomi, yeni bir Aligned Design Concept (Aligned Tasarım Konsepti) kullanıyor ve bu tasarımda, kontroller tuşları, SIM kart tepsinin ve anten hatlarının hizalanması vurgulanıyor.

Xiaomi Mi 6'nın Arka yüzeyinde, telefonla aynı hizada çıkıntı oluşturmayan dual kamera bulunuyor. 12MP çözünürlükte olan bu kameraların bir tanesi geniş açılı, diğeri ise İPhone 7 Plus'da da olduğu gibi Tele çekimler için ve bu kamera aynı zamanda Portre Moduna da sahip. 12MP geniş açılı sensörde aynı zamanda dört yönlü optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor. 

Xiaomi Mi 6 akıllı telefonu özel bir telefon yapan yönünde ne gelirsek, Mi 6 Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti ve 6GB RAM’e sahip. Mi 6'nın ekranında 5.15 inç büyüklük ve 1080P çözünürlük korunuyor. Bu noktada Xiaomi, daha büyük ekranlı Mi 6 Plus hakkında ise sır vermiyor. Mi 6'da 3.5mm kulaklık girişine yer verilmiyor ama Xiaomi bu eksikliği stereo hoparlörlere geçerek tamamlamayı amaçlıyor. Xiaomi Mi 6 aynı zamanda su sıçrqmalarına karşı da koruma sağlıyor. 

Xiaomi Mi 6, beklentilerin de üzerinde olan 3.350 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Cihazın parmak izi tarayıcısı ise ekran camının altına yerleştirilen ana ekran tuşuna entegre edilmiş. 

Xiaomi Mi 6, 28 Nisan tarihinde satışa sunulacak ve 64GB dahili depolama alanına sahip baz model için 2.499 Yuan (360$) fiyat etiketine sahip olacak. Mi 6'nın 128GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 2.899 Yuan (420$) fiyat etiketine sahip olurken ayrıca seramik gövdeye sahip Mi 6 modelinin fiyatı da 2.999 Yuan (435$) olarak açıklandı. 

Whatsapp